Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 8 september 2011
Leestijd: 1 minuut

Thunderbolt PCI-kaartbehuizing op komst

Apple’s nieuwe Thunderbolt-aansluiting is tot veel meer in staat dan het aansluiten van snelle harddisks of meerdere Cinema Displays. Dat werd eerder al in concept bewezen met een externe grafische kaart die via Thunderbolt aangesloten kon worden. Het bedrijf Magma heeft nu de volgende stap gezet en maakt daar veel professionele Mac-gebruikers blij mee: de ExpressBox 3T, een Thunderbolt PCI-kaartbehuizing.

Veel kan er nog niet verteld worden over de ExpressBox 3T, behalve dat er maximaal drie PCI en/of PCI express-kaarten in passen. Denk daarbij aan graphics-kaarten, kaarten voor audio of video processing en transcoding of USB/Firewire-kaarten. Tot nu toe had je een Mac Pro nodig om van dit soort uitbreidingskaarten gebruik te kunnen maken. Met de ExpressBox 3T zou dat dus ook mogelijk worden op een Thunderbolt MacBook Air, MacBook Pro, iMac of Mac mini.

Professionals in de grafische, video- of audiowereld krijgen hiermee meer vrijheid in de keuze van een Mac en kunnen mogelijk meer onderweg doen. Of het in de praktijk ook daadwerkelijk zo werkt moeten we afwachten. De ExpressBox 3T is alleen aangekondigd, een verkoopdatum is nog niet bekend, evenmin als de prijs. Geïnteresseerden kunnen zich online opgeven om op de hoogte gehouden worden, zodra deze informatie wél bekend is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Thunderbolt PCI-kaartbehuizing op komst
Sluiten