Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 7 september 2011

Thunderbolt Displays worden verscheept naar winkels

Het gebeurt niet vaak dat Apple een foutje maakt, laat staan per ongeluk zelf een nog niet aangekondigd product lekt, maar in juli ontglipte het Apple dat er nieuwe 27″ displays aan zaten te komen, inclusief Thunderbolt-connectie. Een prematuur plaatje op de site van Apple was het bewijs.

In de laatste week van juli werden de displays officieel onthuld, destijds met een geschatte levertijd van 60 dagen. Zeer recent is het via AppleInsider duidelijk geworden dat Apple is begonnen met het verschepen van de displays naar winkels en resellers, wat betekent dat ze deze of volgende week in de winkels te vinden moeten zijn.

De displays zijn volgens Apple het “ultieme docking station.” Aan de connectiviteit zal het in ieder geval niet liggen; de displays zijn voorzien van 3 USB 2.0 poorten, een Gigabit Ethernet poort en de nieuwe Thunderbolt poort. Met Thunderbolt kan een bi-directionale datastream van 10 Gbps bereikt worden. Daarnaast kunnen raid-arrays en alerhande adapters op dezelfde Thunderbolt-uitgang worden gebruikt. De MacBook Pro kan zelfs twee displays onafhankelijk van elkaar aansturen.

Het paneel biedt daarnaast een bijna perfecte kijkhoek van 178 graden en is voorzien van IPS-techniek. Je bent een kleine 1000 euro voor het ding kwijt, maar dan heb je wel het ultieme docking stattion. Dat is ook wat waard, toch?

Reageer op artikel:
Thunderbolt Displays worden verscheept naar winkels
Sluiten