Thunderbolt Displays worden verscheept naar winkels

27 reacties

Het gebeurt niet vaak dat Apple een foutje maakt, laat staan per ongeluk zelf een nog niet aangekondigd product lekt, maar in juli ontglipte het Apple dat er nieuwe 27″ displays aan zaten te komen, inclusief Thunderbolt-connectie. Een prematuur plaatje op de site van Apple was het bewijs.

In de laatste week van juli werden de displays officieel onthuld, destijds met een geschatte levertijd van 60 dagen. Zeer recent is het via AppleInsider duidelijk geworden dat Apple is begonnen met het verschepen van de displays naar winkels en resellers, wat betekent dat ze deze of volgende week in de winkels te vinden moeten zijn.

De displays zijn volgens Apple het “ultieme docking station.” Aan de connectiviteit zal het in ieder geval niet liggen; de displays zijn voorzien van 3 USB 2.0 poorten, een Gigabit Ethernet poort en de nieuwe Thunderbolt poort. Met Thunderbolt kan een bi-directionale datastream van 10 Gbps bereikt worden. Daarnaast kunnen raid-arrays en alerhande adapters op dezelfde Thunderbolt-uitgang worden gebruikt. De MacBook Pro kan zelfs twee displays onafhankelijk van elkaar aansturen.

Het paneel biedt daarnaast een bijna perfecte kijkhoek van 178 graden en is voorzien van IPS-techniek. Je bent een kleine 1000 euro voor het ding kwijt, maar dan heb je wel het ultieme docking stattion. Dat is ook wat waard, toch?

Reacties

27 reacties
 • Profielfoto
  reneo

  Er zit ook een FW800 port op…

 • Profielfoto
  wietje

  ook een facetime HD camera

 • Profielfoto
  RoyHochstenbach

  Ben ik blij dat ik nog snel het DisplayPort model heb besteld, heb geen thunderbolt in mijn Mac Pro.

 • Profielfoto
  Buzz

  En er zitten ook nog speakers ingebouwd.

 • Profielfoto
  PowerMac

  Built-in Thunderbolt cable
  Built-in Universal MagSafe cable (up to 85W)

  Three powered USB 2.0 ports
  FireWire 800 port
  Gigabit Ethernet port
  Thunderbolt port
  Kensington security slot

  Built-in FaceTime HD camera with microphone
  Built-in 2.1 speaker system (49 watts)

 • Profielfoto
  andrevdvries
   
  het ultieme docking stattion. 
   

  ?

 • Profielfoto
  Da Vinci
   
  het ultieme docking stattion. 
   

  ?

  Zucht. Er zit gewoon standaard een spellingscontrole op de mac……………..

 • Profielfoto
  Afroman

  Jammer dat de normale 27 inch scherm en het thunderboldscherm even duur zijn…:/

 • Profielfoto
  Mr Xen0

  Naar mijn weten kun je de thunderbolt schermen ook gewoon aansluiten met de normale displayport kabels..?

 • Profielfoto
  Buzz

  Mr Xen0: Het oude scherm moest je via USB aansluiten om gebruik te maken van de externe USB poorten, speakers, facetime en bediening van de helderheid van het scherm. Het zou kunnen dat het Thunderbolt scherm, aangesloten via displayport op een Mac zonder Thunderbolt, wel werkt als scherm. Maar je kan er zeker van zijn dat de externe poorten, speakers en camera niet gaan werken, en waarschijnlijk het instellen van de helderheid ook niet. Dat zou dus zonde van je geld zijn.

 • Profielfoto
  RobMulder

  reneo 2 uur geleden
  Er zit ook een FW800 port op…

  FW800 kan via tunderbolt die wel op het nieuwe display zit

 • Profielfoto
  Buzz

  In de volgende versie van deze display (over een jaar of wat) zit vast ook een vette grafische kaart ingebouwd. Handig voor MacBook air gebruikers die thuis willen kunnen gamen. Met thunderbolt is het in principe mogelijk.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Built-in Thunderbolt cable
  Built-in Universal MagSafe cable (up to 85W)

  Three powered USB 2.0 ports
  FireWire 800 port
  Gigabit Ethernet port
  Thunderbolt port
  Kensington security slot

  Built-in FaceTime HD camera with microphone
  Built-in 2.1 speaker system (49 watts)

  Dus geen wifi… En dus geen ultime docking station….
  #fail !

 • Profielfoto
  aukem

  Ultieme dockingstation ja, zeer handig dat er firewire bij zit.

 • Profielfoto
  patrickheiloo

  Gaat helaas niet werken op de oude Mac’s (zonder Thunderbolt). Erg handig dat je nu nog maar 1 kabel voor alle inputs nodig hebt. Ben benieuwd welk bedrijf er met een Thunderbolt HUB gaat komen. Met daarin 10x USB 2.0, 5x FireWire 800 etc etc…

 • Profielfoto
  pim939

  Built-in Thunderbolt cable
  Built-in Universal MagSafe cable (up to 85W)

  Three powered USB 2.0 ports
  FireWire 800 port
  Gigabit Ethernet port
  Thunderbolt port
  Kensington security slot

  Built-in FaceTime HD camera with microphone
  Built-in 2.1 speaker system (49 watts)

  Dus geen wifi… En dus geen ultime docking station….
  #fail !

  Waarom zou je dit willen? Er zit al een wifi in je Mac

 • Profielfoto
  MacKevin11

  @Buzz_D
  Jah! Een grafische kaart in een Apple Cinema Display! Dat wil ik ook!
  Ik hou er van om te gamen, maar dat moet toch nog steeds met mijn oudere windows computer omdat die gewoon een betere grafische kaart heeft dan dat Intel ding in mijn 13″ MBP.
  En op 27″ scherm met die resolutie? Dat gaat mijn MBP nooit trekken, tenzij er dus een grafische kaart in zit:p

  Maar het is wel meer dan een ultieme hub… Het is zo onderhand bijna een iMac?

 • Profielfoto
  Ro_Datsun

  Apple Cinema Display met grafische kaart..ehm iMac?

 • Profielfoto
  karelschapie

  Thunderbolt Display 2012 met ingebouwde apple tv? Zou wel nice zijn!

 • Profielfoto
  Tykoen

  Dan moet de nieuwe Macpro toch snel komen zou je zeggen!

 • Profielfoto
  wimstradamus

  das mooi heb er gister 1 in de apple store besteld toen was de verwachte levertijd nog 2 tot 3 weken:)

 • Profielfoto
  Aidovive

  @RoyHochstenbach Dat lijkt me helemaal niet iets om blij om te zijn aangezien je het Thunderbolt scherm ook gewoon op de mini displayport van je Mac kunt aansluiten. Je volgende Mac in de toekomst heeft straks wel Thunderbolt…

 • Profielfoto
  Buzz

  Aldovive: Het Thunderbolt scherm werkt dus niet volledig met Macs met alleen mini displayport, zoals hierboven al is uitgelegd. Als je nu een Mac Pro hebt die nog wat jaren mee kan is de oude versie van het scherm dus helemaal geen verkeerde aanschaf geweest. De nieuwe versie van dit scherm is op dit moment alleen nog maar geschikt voor bezitters van de nieuwste MacBooks en Mac minis.

 • Profielfoto
  Aidovive

  @Buzz_D: Het enige nadeel wat je ondervindt tov van het ‘oudere’ 27″ scherm is het ontbreken van USB en iSight. Dan zou ik toch liever voor het nieuwe Thunderbolt scherm zijn gegaan, zodat mijn toekomstige Mac gebruik kan maken van die vele extra functies (buiten het feit dat dan de USB porten en de iSight gaan werken, krijg je 1Gbit LAN, FW800 en Thunderbolt porten er ook nog eens bij). De levensduur van een scherm is vaak ook veel langer dan dat van een computer.

  Ik moet er wel bij opmerken dat @RoyHochstenbach een MacPro bezit. En de genoemde voordelen van het Thunderbolt-scherm voornamelijk voor MacBook gebruikers van belang zijn. Mensen die hun MacBook Pro op 2 of meer locaties gebruiken zullen het ideaal vinden (dagelijks) slechts 2 connectoren te hoeven verbinden. De LAN-kabel en de externe HDD’s blijven eenvoudigweg verbonden met het Thunderbolt-display.

 • Profielfoto
  Buzz

  Je vergeet de speakers en de instelling van de helderheid van het scherm. Lijkt me niet onbelangrijk.

 • Profielfoto
  Aidovive

  @Buzz_D Ok, dus eigenlijk zou er een tussen het Thunderbolt-display en de Mac met slechts mini displayport een USB-kabeltje aangesloten moeten kunnen worden om alsnog gebruik te kunnen maken van in elk geval dezelfde functies als de oude 27″ LED. Zou prettig zijn als Apple daar aan heeft gedacht…

 • Profielfoto
  Hessel89

  misschien domme vraag maar is deze ook compatible met de oude mini display port van de 2010 Macbook Pro??

  Ik weet dat ik ook een gewoon cinema display aan kan schaffen maar het is handig om alvast een Thunderbolt display te hebben.

  over een jaar of 2 zal ik wel weer in de markt zijn voor een nieuwe macbook pro die dan uiteraard van de thunderbolt voorziening gebruik zou kunnen maken op dit beeldscherm.