Sonos eindelijk Lion-compatible

8 reacties

Het wachten is eindelijk voorbij voor gebruikers van het Sonos muzieksysteem die hun computer geüpdatet hebben naar Mac OS X Lion. Na bijna 1,5 maand is er een bug gerepareerd waardoor de Sonos Desktop Controller voor Mac OS X nu ook in Lion werkt.

Sonos maakte kort na uitkomst van Lion melding van het probleem, dat volgens het bedrijf te danken was aan een file-sharing bug in het OS. Een fix werd snel gevonden, maar bleek moeilijk in te bouwen in de software. Na een aantal ongetwijfeld slapeloze nachten is het nu dus toch gelukt. Sonos Desktop Controller 3.5 voor Mac is helemaal Lion-patible kan gratis gedownload worden op de site van Sonos.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  formulefan

  hmm… wat blijft dat updaten toch een raar woord om te vervoegen.
  http://www.mijnwoordenboek.nl/werkwoord/updaten

 • Profielfoto
  Kipnugget

  Nog nooit van Sonos gehoord. Maar fijn dat het eindelijk werkt onder Lion!

 • Profielfoto
  leijt144

  Nou, ik wel en ik ben blij dat ik mijn cd’s weer kan beluisteren. Bedankt voor dit bericht. Sonos zou mij mailen, maar heb nog niets gehoord.

 • Profielfoto
  BigMacintosh

  Top! Wel jammer dat ze zich zo hebben laten verrassen door Lion, maar gelukkig werkt alles weer zoals het hoort.:lol:

 • Profielfoto
  TimoVC

  Vreemd, hier heeft sonos altijd gewerkt op Lion… Nutteloze update voor mij dus, maar zal ‘m toch maar doen:)

 • Profielfoto
  BigMacintosh

  @TimoVC: Sonos werkte altijd met Lion. Je kon alleen je iTunes muziek niet streamen vanaf je Mac naar Sonos. Met de nieuwe update is het sharen via SMB weer mogelijk.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  Nog nooit van Sonos gehoord. Maar fijn dat het eindelijk werkt onder Lion!

  Ga je schamen! Sonos is HÉT HiFi systeem van de moderne wereld, het is zoveel beter als een gewone stereo- of hifiset. Het is in mijn ogen zelfs beter dan de dure “Bang & Olufsen” apparatuur van de zelfde categorie.

  Waarom? Simpel, alle muziek van de hele wereld onder je knop, in elke kamer, door je hele huis. Zeker nu er integratie met Spotify is. Je kan met Sonos niet alleen alle geluidsbronnen in je huis samenvoegen en overal waar je maar wilt muziek afspelen, ook kan iedereen zijn eigen profiel instellen, bijvoorbeeld voor overdag, ’s avonds of in het weekend, dus met een systeem met meerdere speakers, kan iedereen overal in huis zijn eigen muziek luisteren en nieuwe muziek ontdekken.
  Daarnaast kun je Sonos zo instellen om je muziek van kamer tot kamer mee te nemen, stel (in mijn geval) de vrouw en kinderen komen thuis, ik geef via de sonos-app de opdracht om de muziek van de woonkamer veder te spelen in mijn werkkamer en in de woonkamer zet ik de sonos-speaker op bijv. aux voor het geluid van de tv met kinderprogramma’s. Sonos, in mijn ogen, is een bevrijding van je muziek. je hoeft met Sonos niet langer te pielen om de radio zender over te zetten of om een cd te luisteren. Sonos gaat er vanuit dat 80 tot 90 van je muziek behoeften gedigitaliseert is. Je kan bijvoorbeld een NAS of SMB koppelen en alle muziek op al je pc’s/mac’s samenvoegen.

 • Profielfoto
  Meneer Guggenheimer

  Sonon S5 met de muziek op de timecapsule werkte prima onder Lion met de oude software…..