Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 9 september 2011

Screenshots: schaduw ga heen!

Je kent het wel. Een vriend, familielid of collega is overgestapt op de Mac en overstelpt jou met vragen. Al snel zal de vraag komen hoe je een screenshot maakt op de Mac. Want waar is toch die printscreenknop? Vervolgens zal zich snel een tweede vraag aandienen.

Eenmaal uitgelegd dat je met command-shift-4 en de spatiebalk een screenshot kunt maken van een venster, zal je het volgende gevraagd worden: hoe maak je een screenshot van een venster zonder schaduw?

Gelukkig biedt Terminal soelaas in dit soort situaties. Sinds Leopard worden er bij screenshots automatisch fraaie shaduwen geplaatst, maar dankzij een toverspreuk in Terminal kun je deze voortaan uitzetten. Open Terminal, plak er de volgende code in en druk op Enter.

defaults write com.apple.screencapture disable-shadow -bool true

Log vervolgens uit en weer in en de schaduwen zijn verdwenen.

Voor
Na

Ben je op zoek naar meer van dit soort tips en trucs? Bekijk onze OMT 101 hoek.

Reageer op artikel:
Screenshots: schaduw ga heen!
Sluiten