Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 9 september 2011

Onrust in online Apple Store

Het spookt de laatste dagen in de online Apple Store en dat betekent onrust op de OMT redactie. Het begon allemaal toen donderdag bleek dat de levertijd van veel Macs, iPhones, iPads en iPods opeens opliep. Zo was de Mac Pro bijvoorbeeld niet langer direct leverbaar maar moest er 3 tot 5 dagen op gewacht worden. De levering van de iPad werd zelfs opgeschroefd naar 2 tot 3 weken. Doorgaans kan dit wijzen op een aanstaande productupdate.

Het mysterie werd nog groter toen vanochtend de online Apple Store offline werd gehaald. De winkel ging een paar uur later weer open. Daarna waren alle levertijden echter compleet verdwenen. In plaats daarvan kan nu alleen nog maar gezien worden of een product bij Apple op voorraad is of niet. 

Probeert Apple een op handen zijnde update te verhullen? Dat is onwaarschijnlijk aangezien gisteren niet alleen levertijden opliepen van producten waar updates van verwacht worden (zoals de iPhone en iPod) maar ook van net geüpdatete apparaten als de MacBook Air. De ontstane onrust op verschillende blogs is dan ook waarschijnlijk wat voorbarig, maar Apple lijkt wel een nieuwe methode geïmplementeerd te hebben om voorraden te communiceren naar klanten, zonder dat analisten en pers er conclusies uit kunnen trekken over nieuwe producten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onrust in online Apple Store
Sluiten