Onrust in online Apple Store

9 reacties

Het spookt de laatste dagen in de online Apple Store en dat betekent onrust op de OMT redactie. Het begon allemaal toen donderdag bleek dat de levertijd van veel Macs, iPhones, iPads en iPods opeens opliep. Zo was de Mac Pro bijvoorbeeld niet langer direct leverbaar maar moest er 3 tot 5 dagen op gewacht worden. De levering van de iPad werd zelfs opgeschroefd naar 2 tot 3 weken. Doorgaans kan dit wijzen op een aanstaande productupdate.

Het mysterie werd nog groter toen vanochtend de online Apple Store offline werd gehaald. De winkel ging een paar uur later weer open. Daarna waren alle levertijden echter compleet verdwenen. In plaats daarvan kan nu alleen nog maar gezien worden of een product bij Apple op voorraad is of niet. 

Probeert Apple een op handen zijnde update te verhullen? Dat is onwaarschijnlijk aangezien gisteren niet alleen levertijden opliepen van producten waar updates van verwacht worden (zoals de iPhone en iPod) maar ook van net geüpdatete apparaten als de MacBook Air. De ontstane onrust op verschillende blogs is dan ook waarschijnlijk wat voorbarig, maar Apple lijkt wel een nieuwe methode geïmplementeerd te hebben om voorraden te communiceren naar klanten, zonder dat analisten en pers er conclusies uit kunnen trekken over nieuwe producten.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Soap

  Daarom was de store dus offline!

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Ik zeg PowerBook G5 FTW!:nerd: Pff dat “gedoe” iedere keer, niemand weet wanneer er iets vervangen/gepresenteerd wordt, nee we gaan lekker met zijn allen de levertijden in de gaten houden. Dus in case of emergency als er ergens bij een fabriek een probleem is en de levertijd wordt langer dan komt er een nieuw product! Ja…logisch….

 • Profielfoto
  Usain

  STEVE WE MISSEN JE!!!!

 • Profielfoto
  martijnsch

  Alsjeblieft Apple, waar blijft iOS 5!? Dat is het gene waar ik op zit te wachten.

 • Profielfoto
  Brhuis

  Ja, zag ook dat de Store offline was. We’re still waiting for updates!:grin:

 • Profielfoto
  diedrikringenier

  De manier van een ipad te selecteren in de online store is ook veranderd.

 • Profielfoto
  eppelke

  Wat een onzin wordt hier weer verteld. Een samengestelde computer duurt altijd 4-6 werkdagen. De IPad is direct leverbaar. OMT lijkt op de Telegraaf: sensatie beluste onzin.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Steve Jobs is magazijnchef geworden en heeft wat moeite met het voorraadbeheerpakket iStock.

 • Profielfoto
  bonjorno

  STEVE is offline….