iTunes Match weer open voor ontwikkelaars

5 reacties

Ontwikkelaars in de Verenigde Staten kunnen alvast proeven aan iTunes Match, de matching service van Apple waarmee je je eigen geripte tracks kunt inwisselen voor DRM-vrije 256 kbps AAC bestanden én gebruik kunt maken van iCloud om de muziek draadloos te syncen tussen al je apparaten.

Vorige week stond iTunes Match ook al even open voor ontwikkelaars, maar binnen een paar uur was het maximale aantal betatesters bereikt en ging de poort dicht. Nu kunnen alle ontwikkelaars in de Verenigde Staten er weer bij.

Omdat momenteel alleen voor de Verenigde Staten de rechten zijn geregeld met de muziekindustrie, vissen wij zowel in de beta-periode als daarna nog even achter het net. Beta-testers in de USA moeten er rekening mee houden dat hun iTunes Match-content aan het eind van de beta-periode gewist wordt.

iTunes Match wordt binnenkort geïntroduceerd met iOS 5 en iCloud en gaat $ 25 per jaar kosten.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  iMacDonalds

  ik vind het alsnog apart. voor 25 euro kun je alle illegaal gedownloade muziek witwassen. dat is toch supergoedkoop? Zeker dat ik dat ga doen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ach wat is witwassen… Uit onderzoek is al gebleken dat muziekmaatschappijen juist ook veel geld verdienen aan mensen die illegaal downloaden of gedownload hebben, omdat ze daarna ook betaald downloaden of CD’s/DVD’s kopen van artiesten die ze hebben leren kennen. Illegaal downloaden = Free Record Promotion!

 • Profielfoto
  Statenweg

  @iMacDonalds: Aan de andere kant is het een slimme manier van de platenlabels om nog wat te verdienen aan de illegaal verkregen muziek waar ze nooit iets aan overgehouden hebben.
  Het gevaar is alleen dat mensen nu extra illegaal gaan downloaden om het vervolgens ‘wit te wassen’ voor die 25 euro.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @ Statenweg: dat geloof ik niet hoor. Waarom zouden mensen nu ineens extra illegaal gaan downloaden. De meeste illegaal gedownloade songs zijn net zo goed van kwaliteit als gekochte files van iTunes.

 • Profielfoto
  samplex

  Denk dat we eerst 3-5 jaar moeten wachten tot het eindelijk is een NL komt.
  Kijk naar de iBook store, nog niks te vinden aan Nederlandse boeken.