Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Geruchten 7 september 2011
Leestijd: 1 minuut

Is deze foto met een iPhone 5 gemaakt?

De geruchtenstroom rond de aanstaande iPhone 5 komt niet tot rust. Vandaag komt de Amerikaanse website PocketNow met een foto waarvan de EXIF-data – de meta-gegevens met de eigenschappen van de foto – suggereren dat deze afkomstig is van een nieuw model iPhone.

De smakelijke foto van een bord met sushi is volgens de GPS informatie gemaakt in de kantine van het hoofdkantoor van Apple aan Infinite Loop 1 in Cupertino. Verder blijkt dat de foto gemaakt is met een 8 megapixel camera, die een 4,3 mm brede lens met een lichtsterkte van f/2.4. De huidige iPhonelens meet 3,85 mm en is met f/2.8 net iets minder lichtgevoelig.

De foto die is opgedoken is gecropped en verschaald, maar de EXIF-data toont nog de originele grootte: 3.264 x 2.448 pixels. Als camera die verantwoordelijk is voor de foto wordt een iPhone 4 aangeduid.

Uiteraard kan EXIF-data gemanipuleerd worden en is de herkomst van de foto niet 100% zeker, maar de gezonde dis waar Apple’s bedrijfsrestaurant om bekend staat, draagt zeker bij aan de geloofwaardigheid.

De high-res foto vind je .

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Is deze foto met een iPhone 5 gemaakt?
Sluiten