Statenweg
Statenweg Geruchten 7 september 2011

‘iPod touch krijgt 3G-verbinding’

Nu de herfst weer aanbreekt, kijkt menig Apple-fan uit naar de onthulling van nieuwe iPod-modellen die traditiegetrouw in de maanden september en oktober plaatsvindt. In de aanloop naar het iPod-event, dat overigens nog niet bevestigd is door Apple, komt Apple’n’Apps met het gerucht dat de iPod touch uitgerust zal worden met een 3G-verbinding. Dit gerucht is niet nieuw.

Op dit moment kan het apparaatje alleen binnenshuis via Wifi het internet op, maar met de mobiele dataverbinding moet een einde komen aan deze beperking. Apple zou al om de tafel hebben gezeten met verschillende telecomproviders om afspraken te maken over de data-only abonnementen, die we nu al kennen van de iPad.

Met de introductie van Apple’s nieuwe clouddienst iCloud, die eveneens deze herfst verwacht wordt, heeft het bedrijf er belang bij dat zoveel mogelijk iOS-gebruikers continu verbonden zijn met het internet. iCloud zorgt ervoor dat onder meer al je muziek, apps, documenten en foto’s te allen tijde beschikbaar zijn op al je apparaatjes.

iPod touch draagt stevig bij aan de omzet van Apple en is meest populaire iPod op dit moment. De ‘iPhone zonder belfunctie’ heeft een lage instapprijs, waardoor deze erg populair is onder tieners en mensen die niet gebonden willen zijn aan een contract.

Apple’n’Apps houdt nog wel een slag om de arm: hoewel de bron er zeker van is dat de 3G-functie er komt, zou het kunnen zijn dat we er nog een tijdje op moeten wachten. In dat geval zou de iPod touch deze herfst slechts een kleine update krijgt. Er werd eerder al gesuggereerd dat het toestel naast het zwart ook in het wit verkrijgbaar zal komen.

Reageer op artikel:
‘iPod touch krijgt 3G-verbinding’
Sluiten