‘iPod touch krijgt 3G-verbinding’

9 reacties

Nu de herfst weer aanbreekt, kijkt menig Apple-fan uit naar de onthulling van nieuwe iPod-modellen die traditiegetrouw in de maanden september en oktober plaatsvindt. In de aanloop naar het iPod-event, dat overigens nog niet bevestigd is door Apple, komt Apple’n’Apps met het gerucht dat de iPod touch uitgerust zal worden met een 3G-verbinding. Dit gerucht is niet nieuw.

Op dit moment kan het apparaatje alleen binnenshuis via Wifi het internet op, maar met de mobiele dataverbinding moet een einde komen aan deze beperking. Apple zou al om de tafel hebben gezeten met verschillende telecomproviders om afspraken te maken over de data-only abonnementen, die we nu al kennen van de iPad.

Met de introductie van Apple’s nieuwe clouddienst iCloud, die eveneens deze herfst verwacht wordt, heeft het bedrijf er belang bij dat zoveel mogelijk iOS-gebruikers continu verbonden zijn met het internet. iCloud zorgt ervoor dat onder meer al je muziek, apps, documenten en foto’s te allen tijde beschikbaar zijn op al je apparaatjes.

iPod touch draagt stevig bij aan de omzet van Apple en is meest populaire iPod op dit moment. De ‘iPhone zonder belfunctie’ heeft een lage instapprijs, waardoor deze erg populair is onder tieners en mensen die niet gebonden willen zijn aan een contract.

Apple’n’Apps houdt nog wel een slag om de arm: hoewel de bron er zeker van is dat de 3G-functie er komt, zou het kunnen zijn dat we er nog een tijdje op moeten wachten. In dat geval zou de iPod touch deze herfst slechts een kleine update krijgt. Er werd eerder al gesuggereerd dat het toestel naast het zwart ook in het wit verkrijgbaar zal komen.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  gerard123

  Balen dat ik net een nieuwe iPod touch 4 64 gb heb:( haha

  Ik vind het wel een handige optie voor mensen die geen hele ipad mee willen nemen, maar wel een compact apparaat willen dat overal internet heeft en geen iphone is:)

 • Profielfoto
  Sam Rijver

  Toch leuk als blijkt dat een site als applespot.nl dan toch een echte primeur te pakken had.

  http://www.applespot.nl/9764/gaat-de-ipod-touch-3g-krijgen/

 • Profielfoto
  Bram95

  Kijk daar heb ik nu wat aan! Gelijk Whats App erop gooien en je kan er mee pingen, en je hebt een bijna een smartphone. Sms’n en bellen doet toch bijna niet meer:lol:.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Over nog geen 3-5 jaar gaan de iPhone & iPod Touch ook gewoon samen, verschil zit ‘m in de gsm chip die telefoneren en bellen niet ondersteund in de iPod Touch (software- of hardwarematig?). Bovendien gaat VoIP en ping (e.d.) gewoon standaard worden voor telefoons..
  .
  Zie ’t in de jailbreak wereld ook nog wel gebeuren dat er via de simkaart gebeld kan worden op een iPod touch, ligt er alleen aan of de hardware sim-chip dit kan ondersteunen, zo ja, geef ze 3 maanden en ik neem ’n iPod Touch als nieuwe telefoon..

 • Profielfoto
  Afroman

  Wat is dan het nut van een iPhone? Het gat wordt zo wel enorm klein…

 • Profielfoto
  MathiasB

  Ik acht de kans dat een iPod 3G er komt echt klein…

 • Profielfoto
  Hasoweh

  Prima, ik bel toch nooit. Twitter en whatsapp is het enige. Dus ik wil er wel een.

 • Profielfoto
  Mausy

  Skype erop en je hebt een low-cost smartphone. Te gek!

 • Profielfoto
  iMacDonalds

  slechte titel.