iPads vanaf december “Made in Brazil”

15 reacties

De Braziliaanse ‘Minister van Science and Technology’ heeft tegenover UOL technology bevestigd dat er vanaf december iPads op de markt zullen komen die gemaakt zijn in Brazilië. In april bevestigde dezelfde minister al dat er een Foxconn-fabriek vlakbij São Paulo geopend werd.

At first many doubted, but it will be the first time that the company will produce iPads outside Chinese territory. We are taking a big step for digital inclusion in the country.

Dit ligt in lijn der verwachting. Eerdere geruchten waren namelijk dat de productie in september zou starten.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  karelschapie

  Designed in California, Assembled in Brazil. Nice!

 • Profielfoto
  Nickalicious

  Mja zoveel boeit het me niet, als die het maar goed doet he:-)

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Mja zoveel boeit het me niet, als die het maar goed doet he:-)

  Exactly

 • Profielfoto
  spacefreek

  Leuk, Brazilianen zijn minder strak afgericht dan Chinezen, dus misschien wordt er voortaan wel iets gelekt vanuit Brazil:grin:

 • Profielfoto
  Linkin ParkLP

  Mja zoveel boeit het me niet, als die het maar goed doet he:-)

  Exactly

  .. en arbeidsomstandigheden:)

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Als we nog een redelijke levertijd willen hebben, zullen er wel meer fabrieken moeten komen.:smile:

 • Profielfoto
  Howl

  Ik ben vooral blij voor hun economie, dat gaat banen creëren hé:)

 • Profielfoto
  videopixel

  één van de antwoorden die ik kreeg toen ik dit nieuws doorstuurde naar iemand in Brazilië:

  “Behalve iPod heb ik hier nog nooit iets van Apple gezien, waarschijnlijk te duur voor de Braziliaanse doorsneebeurs.”

  Leuk hé al je ze dan zelf “mag” maken…

 • Profielfoto
  Sciron

  Wat een brakke site heeft Foxconn eigenlijk…

 • Profielfoto
  henkertenker

  Op alle geïmporteerde elektronica worden enorme belastingen geheven, daarom zie je weinig Apple in Brazilië. Zelfs een simpel mp3 spelertje is al belachelijk duur. Dit biedt dus enorme kansen voor de Braziliaanse markt, want “gemaakt” op eigen bodem.

 • Profielfoto
  Zakske

  één van de antwoorden die ik kreeg toen ik dit nieuws doorstuurde naar iemand in Brazilië:
  “Behalve iPod heb ik hier nog nooit iets van Apple gezien, waarschijnlijk te duur voor de Braziliaanse doorsneebeurs.”
  Leuk hé al je ze dan zelf “mag” maken…

  Steve Jobs shoots down request for Apple Store in Brazil
  .
  Executive cites “super crazy” tax policies
  .
  Steve Jobs reportedly rejected the idea of placing an Apple Store in Rio de Janeiro, citing “super crazy” tax policies as a reason for keeping business out of Brazil, according to MacMagazine Brazil. The chief executive allegedly provided the blunt response to an inquiry from the city’s Secretary of Heritage, Washington Fajardo.
  .
  Fjardo contacted Apple to pitch the possibility of establishing a presence in Rio’s port region or historic center. Jobs reportedly sent back an e-mail claiming the prohibitive taxation “makes it very unattractive to invest in the country” and that “many high tech companies feel that way.
  .
  The tax concerns are believed to be related to the ongoing cotton dispute between the United States and Brazil, as pointed out by ifoAppleStore. Disagreement regarding domestic cotton subsidies eventually pushed the WTO to approve a number of sanctions, including 200 tariff increases for goods entering Brazil, if the US does not concede.

  Het ligt niet aan de koopkracht van de Brazilianen, maar aan hun belachelijk hoge importtarieven. Als je de iPad in Brazilië produceert heb je daar geen last van, daarom opent Foxcomm er een fabriek.

 • Profielfoto
  Racketeers

  Minimumloon in Brazilie is 650 Reaal, pak ‘m beet € 300,-. Een maand of 3 terug las ik in de Folha de Sao Paulo dat het gemiddelde loon over heel Brazilie 1.750 Reaal is. Een super professional met jaren en jaren ervaring verdiend rond de 5.000 reaal. 95% van het bezit is in handen van 5% van de bevolking…. Die 5% vertegenwoordigd een kleine 10 miljoen mensen en die zijn dan ook exorbitant rijk. Reken maar dat die appeltjes kunnen kopen.
  .
  Voor de gewone man… Natuurlijk ligt het voor het overgrote deel wel aan de koopkracht…
  .
  In Sao Paulo weet ik 6 plekken waar je probleemloos alle Apple producten kan kopen. Je wil het alleen niet, inderdaad, vanwege de prijs.
  .
  Het is niet alleen dat op electronica waanzinnige heffingen liggen, dat geldt voor vrijwel alles. Een van de redenen daarvan is dat de overheid nauwelijks in staat is om inkomsten en “winst” belastingen te heffen. Als het niet rechtsom kan, dan maar linksom want de salarissen a 26.000 Reaal per maand van de parlementariers, alle 513 (edit van:528), moeten natuurlijk wel betaald kunnen worden. En de rest….

 • Profielfoto
  mailking

  Meer en meer Apple liefhebbers wippen de grens over naar Paraguay om daar hun Mac spulletjes te kopen. De enige dealer daar heeft zijn site daarom ook in het Portugees!

  Adventurous greetings,
  Coen

 • Profielfoto
  Mista FraggadeliX

  Het wil toch wel wat zeggen dat de Chinezen nu zélf hun productie ‘outsourcen’ naar het buitenland. :money:

 • Profielfoto
  KR1275

  Dat komt omdat Foxconn niet Chinees is, maar Taiwanees. China en Taiwan hebben daar beide hele andere opvattingen over (verdiep je maar eens in de geschiedenis van beide landen). Taiwan is een modern, vrij land, China totaal niet. Het verbaast me dat er zoveel wordt geïnvesteerd door westerse en Japanse bedrijven in China, terwijl de regering corruct, vals, bemoeizuchtig en volstrekt onbetrouwbaar is. Leden van Amnesty lezen maandelijks wat er gaande is in dit land. Terwijl er in Azië zoveel lage lonen landen zijn die de productie veel meer verdienen. Overhandelen met Chinese overheden is nutteloos, zeg jij A, dan zeggen zij B. Nog erger dan Russen.