Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 19 september 2011

> iPad = slimmere studenten

Vroeger, toen de Apple II nog de meest geavanceerde personal computer ter wereld was, kon je in Amerika geen school of universiteit binnenlopen zonder ze te zien. Die positie is het merk in de jaren erop grotendeels kwijtgeraakt. Met de opkomst van de iPad lijkt het ze in Cupertino toch weer te lukken om terug te keren naar de gloriedagen. Steeds meer onderwijsinstellingen stappen voor hun elke-leerling-een-computer-idealen af van laptops en gaan over op iPads.

Dat dit een goede keuze is, bewijst een onderzoek dat Abilene Christian University heeft uitgevoerd. Het onderzoek moest inzichtelijk maken wat de voordelen zijn van mobiel onderwijs. Wat blijkt? Studenten die hun aantekeningen maken op een iPad in plaats van op papier scoren 25% beter op delen van hun tentamens die te maken hebben met informatieoverdracht. Ook is geconcludeerd dat studenten met een iPad efficiënter met hun tijd omgaan. 

Het volledige onderzoek wordt later deze week gepubliceerd, maar in ieder geval doen deze eerste uitkomsten vermoeden dat het onderwijs een enorme groeimarkt is voor fabrikanten van mobiele apparaten en Apple in het bijzonder. Ook in Nederland zijn de eerste tekenen van dit succes te zien, zoals de iPad-klas van het Erasmiaans Gymnasium waar OMT eerder dit jaar een reportage maakte.

Reageer op artikel:
> iPad = slimmere studenten
Sluiten