Internet Recovery ook voor MacBook Pro

11 reacties

Apple verrast ons vandaag met opnieuw twee firmware-updates nadat er eerder deze week een update voor de nieuwe MacBook Air klaar stond. Dit keer zijn de laatste Mac Mini en de laatste MacBook Pro aan de beurt. De Mac Mini werd samen met de MacBook Air en OS X Lion op 20 juli geïntroduceerd. De Pro vijf maanden eerder.

De updates bevatten dezelfde ingrediënten als de update voor de Air: Verbeterde compatibiliteit met Thunderbolt schermen, verbeterde performance in Thunderbolt Doelschijfmodus en Lion Internet Recovery.

Dit laatste punt, de mogelijkheid om Lion opnieuw te installeren op een Mac via het internet, is vooral bijzonder voor MacBook Pro bezitters. Deze laptop werd immers ruim voordat OS X Lion uitkwam geïntroduceerd.

Juich niet te vroeg als je een ouder model Mac met OS X Lion hebt. Waarschijnlijk beperkt Apple deze feature om commerciële (en misschien ook technische) redenen tot het huidige hardware-aanbod. Heb je een iMac die jonger is dan 4 maanden dan zit je goed. Houd Software Update in de gaten voor jouw firmware-update met Internet Recovery!

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  Huh, ik snap er geen reet meer van. Hoe doen oudere Macgebruikers dat? Met Snow leopard opstarten en Lion overheen gooien?

 • Profielfoto
  PowerMacje

  Aan het downloaden:smile:

 • Profielfoto
  Jan David Hanrath

  @Afroman correct… of ze maken zelf een bootdisk/bootstick aan met deze tip.

 • Profielfoto
  DaMarcus

  Dan zullen dat afaik enkel de pre unibody MacBook (Pro)-modellen uit ’07 / ’08 zijn gezien mijn Mid ’09 internet recovery aan boord heeft.

 • Profielfoto
  Volkie

  Dan zullen dat afaik enkel de pre unibody MacBook (Pro)-modellen uit \’07 / \’08 zijn gezien mijn Mid \’09 internet recovery aan boord heeft.

  Das bijzonder, mijn MBP van Mei dit jaar had geen internet recovery, nu wel:lol:

 • Profielfoto
  DaMarcus

  Blijkbaar wel.

  Ik had voorheen de GM draaien en heb toen een upgrade van SL naar Lion gemaakt. Vervolgens besloot ik Lion aan te kopen en was ik zo snugger om mijn SSD te formatteren.

  Hoe ik het heb gedaan, moet ik eens nazoeken maar ik heb zonder DVD of USB-stick Lion opnieuw kunnen installeren:)

 • Profielfoto
  PowerMac

  Mijn stokoude MacBook Pro (modelletje MacBookPro3,1) vindt het wel best zo en zegt dat alles up-to-date is.
  Is volgens mij enkel voor de Thunderbolt MacBook Pro’s.

 • Profielfoto
  syltheboy

  Op school probeerde ik hem op mijn MBP te installeren, maar dat ging telkens niet. Later zag ik pas dat hij eerst aan het stroom moest, voordat je de update installeerde. Dat heb ik vanmiddag thuis dus maar gedaan.

 • Profielfoto
  diotav

  Jammer dat Apple de Internet Recovery niet geschikt maakt voor alle systemen met Lion geïnstalleerd. Lijkt mij geen kwestie van hardware.

 • Profielfoto
  Buzz

  diotav: Software kost ook geld.
  DaMarcus: Je hebt Lion waarschijnlijk gewoon opnieuw geïnstalleerd via de boot partitie die je van je gold master installatie nog had staan. Deze wordt normaal gesproken niet meegeformatteerd.

 • Profielfoto
  TakkU

  Als je een oudere mac hebt met OSX Lion, kan je via de tool die Apple aanbiedt een recovery partitie op een USB stick zetten. Deze partitie bied dezelfde functionaliteit als de internet recovery die tegenwoordig standaard zit ingebouwd in de nieuwste Macs. Je kan via het internet OSX Lion downloaden zonder dat je een werkend OS hebt, je kan op internet zoeken naar oplossingen etc.

  Dezelfde partitie staat trouwens op je harde schijf nadat je een upgrade naar Lion gedaan hebt;)