Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 15 september 2011

Internet Recovery ook voor MacBook Pro

Apple verrast ons vandaag met opnieuw twee firmware-updates nadat er eerder deze week een update voor de nieuwe MacBook Air klaar stond. Dit keer zijn de laatste Mac Mini en de laatste MacBook Pro aan de beurt. De Mac Mini werd samen met de MacBook Air en OS X Lion op 20 juli geïntroduceerd. De Pro vijf maanden eerder.

De updates bevatten dezelfde ingrediënten als de update voor de Air: Verbeterde compatibiliteit met Thunderbolt schermen, verbeterde performance in Thunderbolt Doelschijfmodus en Lion Internet Recovery.

Dit laatste punt, de mogelijkheid om Lion opnieuw te installeren op een Mac via het internet, is vooral bijzonder voor MacBook Pro bezitters. Deze laptop werd immers ruim voordat OS X Lion uitkwam geïntroduceerd.

Juich niet te vroeg als je een ouder model Mac met OS X Lion hebt. Waarschijnlijk beperkt Apple deze feature om commerciële (en misschien ook technische) redenen tot het huidige hardware-aanbod. Heb je een iMac die jonger is dan 4 maanden dan zit je goed. Houd Software Update in de gaten voor jouw firmware-update met Internet Recovery!

Reageer op artikel:
Internet Recovery ook voor MacBook Pro
Sluiten