Instagram 2.0 maakt foto’s sneller en groter

5 reacties

Instagram is de ultieme kiekjesmaker voor je iPhone. Heb je de gave om altijd op het verkeerde moment foto’s te schieten, dan heeft Instagram met al haar filters en trucjes de tools in huis om er nog iets van te maken. Gister kwam versie 2.0 uit van deze tegenhanger van Hipstamatic.

Instagram 2.0 heeft een aantal welkome functies. Allereerst is de app volgens de makers 200x sneller dan de eerste versie. Je hoeft niet meer te wachten op het laden van filters; ze verschijnen in realtime. Daarnaast zijn er 4 nieuwe filters bijgekomen: Amaro, Rise, Hudson en Valencia.

Het grootste nadeel van vroegere versies van Instagram is misschien nog wel dat jouw kunstige foto slechts werd opgeslagen in een klein formaat van 612px bij 612px. Dit is nu aangepast in 1936px bij 1936px. Tot slot de tilt-shift functie verbeterd, kunnen foto’s eindelijk geroteerd worden en kun je die nare randen optioneel uitschakelen.

OMT is benieuwd naar jouw Instagram creaties. Wie weet eindigen ze ooit nog in het museum.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  error

  Jammer dat er 3 mooie filters (Apollo, Poprocket en Gotham) verloren zijn gegaan en dan de overige filters een stuk subtieler zijn geworden.

  Neem mijn favoriete ‘Lomo-fi’. Hier een voorbeeld van het resultaat in Instagram 1 en Instagram 2. Rechts staan de bronfoto’s.

  Check http://cl.ly/AJSD

  Bijna geen verschil tussen het origineel en het Instagram 2 resultaat in afbeelding 2.

  De aanpassingen zullen wel met de ‘live’ filter functie te maken hebben.

  Jammer!

 • Profielfoto
  sprwille

  Beetje jammer dat je de tilt-shift niet meer kan aan geven over hoe groot stuk hij moet uitwaaien.

 • Profielfoto
  error

  Ik lees naast positieve reacties ook veel teleurstellingen op Twitter over het verdwijnen van die drie filters en de afgezwakte resultaten van de overgebleven set. Met name fans van het Earlybird filter zijn treurig.

  De maker wil waarschijnlijk meer kwaliteit d.m.v. subtielere effecten dan de geinige in-your-face effecten uit de 1.x versies van zijn programma. Benieuwd wat hij met de kritiek gaat doen.

  Zelf zou ik graag in de voorkeuren bepaalde filters die ik nooit zal gebruiken willen ‘verbergen’ (en de volgorde aan passen).

 • Profielfoto
  plonserd

  Ik ben tevreden, leuke filters erbij, en omdat ze ‘live’ zijn kan je tijdens het nemen van de foto wat meer rekening gaan houden met lichtinval en dergelijke.. M’n vriendin was die-hard Earlybird-gebruiker, maar daar is ze nu ook van afgestapt:-D

 • Profielfoto
  plonserd

  de tilt shift zou ook weer zoals ervoor mogen..