In buitenlands nieuws: meer Online Stores

12 reacties

Je zou het bijna vergeten, maar er zijn nog altijd landen waar Apple fans veel moeite moeten doen en (nog) hogere bedragen moeten neertellen om aan hun Apple-apparaten te komen, simpelweg omdat er geen Online Apple Store is. Voor de Emiraten, Tsjechië, Polen en Hongarije komt daar nu verandering in.

In deze landen heeft Apple vandaag een online Store geopend waarmee ze de prijzen, levertijden, garantieregeling en ondersteuning krijgen die we hier al gewend zijn van Apple. Met de uitbreiding komt het aantal Online Apple Stores op 37.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  dirkuijt

  hoera.

 • Profielfoto
  DaveFlash

  garantieregeling en ondersteuning krijgen die we hier al gewend zijn van Apple

  Ja ja, zeker ook maar 1 jaar, ondanks dat binnen de EU 2 jaar het minimum is!

 • Profielfoto
  liesebirdie

  Welke landen zitten nog verlegen om een Apple Store? Er zijn veel meer landen dan de 37 Online Apple Stores, toch?

 • Profielfoto
  queenfan

  @ DaveFlash, troots je de 2 jaar Europeese garantie is hier niet van toepassing er is in de Europese Richtlijn Koop en Garantie is inderdaad een wettelijke termijn van twee jaar opgenomen. Maar elk lidstaat mag daar andere regels voor maken. zolang deze regels maar voordeliger zijn voor de consument.

  Hier is er voor gekozen voor een andere richtlijn in de wet staat namelijk dat het product wat we kopen deugelijk moet zijn, je kan hier in veel gevallen zelfs na 2 jaar nog aanspraak doen op de garantie.

  Maar goed ontopic, er mogen wel meer Apple stores komenin Nedeland als Apple nu iCentre opkoopt dan is bijna heel Nederland bedekt.

 • Profielfoto
  Xcode

  Hoezo veel moeite en hogere bedragen? In die landen zijn toch wel gewoon Apple Premium Resellers of Media Markt achtige winkels te vinden?

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Nouja het is meer moeite dan een winkel en misschien zijn die prijzen hoger. In Boedapest was het gewoon normale prijs, dus in Hongarije was het sowieso niet;).

 • Profielfoto
  MEEUW

  “garantieregeling en ondersteuning ”

  Die WAARDELOOS is van apple.
  Daar zou kroes eens flinke boete voor moeten geven!

  Laptop 3 keer gemaakt, net na een jaar weer kapot.
  dag laptop

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Huh dat heeft toch niks met garantie te maken? Meer met de bouw. Kan een eurocommissaris niet zoveel aan doen hoor:P.

 • Profielfoto
  TimN

  Ik kan me van Tsjechië herinneren dat er in de grote steden wel APR’s zijn, à la iCentre. De prijzen zijn omgerekend net zo hoog als in een Nederlandse APR. Als je kijkt naar hun financiële positie is het daar dus veel exclusiever dan in West-Europa.

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Ik kan je zeggen dat in Tsjechië winkels waar Apple’ verkocht worden heel schaars zijn.
  Probleem zit hem ook dat OSX geen Tsjechische taal ondersteunt, maar ik heb nog niet gekeken, maar het schijnt dat Lion dit wel ondersteunt.
  Waarschijnlijk was dit een voorbereiding op de online store.

 • Profielfoto
  Terwanerik

  Kan mij herinneren dat er in Praag 2 Apple Resellers waren. Beide tegen normale, “Nederlandse”, prijzen.

 • Profielfoto
  Pivni Pes

  Lonen in Praha liggen wel iets hoger dan in de rest van de republiek, maar normale Nederlandse prijzen, zijn toch stevig van de prijs voor een doorsnee Tsjech.