Ramy
Ramy Geruchten 15 september 2011
Leestijd: 1 minuut

iChat en iMessage gaan mogelijk samenwerken

Er zijn aanwijzingen dat Apple de iChat-applicatie op de komst van iMessage aan het voorbereiden is. iMessage is een nieuwe dienst die in iOS 5 zal verschijnen, waarmee het mogelijk wordt om gratis – via 3G en Wi-Fi – berichten met andere iOS-gebruikers uit te wisselen. Echter zijn er in de code van iChat opvallende regeltjes te vinden.

De properties in de code, die de suggestie wekken dat het ook mogelijk wordt om tussen Mac OS X en iOS te chatten, heten ‘timeDelivered’ en ‘timeRead’. Aangezien de aankomsttijd en de tijd wanneer het bericht gelezen is nergens in iChat terugkomen, en deze regels er in iChat-versies vóór Lion niet waren, lijkt het erop dat het om een integratie van iMessage gaat.

Het stukje code waar de aanwijzing vandaan komt ziet er als volgt uit:

@interface IMMessage : NSObject
{
IMHandle *_sender;
IMHandle *_subject;
NSAttributedString *_text;
NSString *_plainBody;
NSDate *_time;
NSDate *_timeDelivered;
NSDate *_timeRead;

Met de populaire chatapplicatie WhatsApp is het ook mogelijk om te controleren of het bericht aangekomen is. Echter heb je hierbij niet de mogelijkheid om te zien of het bericht daadwerkelijk gelezen is. Dit is voor Blackberry-gebruikers met Ping wél mogelijk.

Overigens is dit niet de eerste link die Apple tussen iOS en Mac OS X legt. Met FaceTime is het al langer mogelijk om met elkaar te videobellen, of de ander nu beschikking over een Mac of iOS-apparaat heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
iChat en iMessage gaan mogelijk samenwerken
Sluiten