Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 20 september 2011

Hé Lion, valt iCal nog een beetje te tweaken?

Met de komst van Lion heeft iCal een prachtige lederen look gekregen. Niet iedereen is ervan gecharmeerd en daarom behandelen we in een volgende OMT 101 hoe je deze kunt vervangen. Eerst gaan we iCal op een andere manier ‘hacken’ om meer één oogopslag te zien.

Het is namelijk mogelijk om je weekoverzicht zo aan te passen dat je niet één week ziet, maar twee weken. Sterker nog, je kunt de week view uitbreiden tot maximaal 4 weken. Om dit voor elkaar te krijgen hebben we weer onze favoriete app Terminal nodig. Ditmaal om een ‘Debug’ menu tevoorschijn te toveren.

Open Terminal en plak hier de volgende toverspreuk

defaults write com.apple.iCal IncludeDebugMenu 1

Als je iCal nu weer opent, zul je een nieuw item in de menubalk zien genaamd ‘Debug’. Kies vervolgens voor ‘Top Sekret’ en bepaal bij ‘Days in Week View’ hoeveel dagen je wilt zien in je weekoverzicht. Je kunt kiezen voor 14, 21 of 28 dagen. Klaar is kees.

Twee weken tegelijk tonen in 'Week view'

Ben je op zoek naar meer van dit soort tips en trucs? Bekijk onze OMT 101 hoek.

Reageer op artikel:
Hé Lion, valt iCal nog een beetje te tweaken?
Sluiten