Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 21 september 2011

Hé Lion, mijn oude Mac wil ook AirDroppen!

Niets is erger dan buitengesloten worden. Of het nou een vriendengroepje, een geheime meeting of een handige feature in Mac OS X Lion is. Bezitters van een oudere Mac kennen de pijn. Zij kunnen namelijk geen gebruik maken van AirDrop, een Lion-functie waarmee bestanden tussen Mac’s kunnen worden uitgewisseld zonder WiFi netwerk.

Volgens Apple vereist AirDrop bepaalde hardware die pas sinds 2009 in Mac’s gestopt is. Dat verhaal mag nu officieel in twijfel getrokken worden. Het blijkt namelijk mogelijk om AirDrop ook op oudere Mac’s aan de praat te krijgen met een simpele Terminal-actie.

Op CultofMac wordt uitgelegd wat je moet doen. In de Terminal (te vinden in de map Hulpprogramma’s) voer je het volgende commando in:

defaults write com.apple.NetworkBrowser BrowseAllInterfaces 1

Daarna herstart je de Finder met het volgende commando:

killall Finder

Voilà! Als je nu een nieuw venster opent in de Finder zie je AirDrop in de linker kolom staan. Helaas ben je er in de meeste gevallen nog niet met deze actie. Vaak vindt AirDrop geen andere Mac totdat je ook daarop bovengenoemde commando’s hebt uitgevoerd. Zodra je dat gedaan hebt kunnen ze elkaar moeiteloos vinden (binnen een straal van 10 meter)  en bestanden uitwisselen zonder installatie, setup of wachtwoorden.

Reageer op artikel:
Hé Lion, mijn oude Mac wil ook AirDroppen!
Sluiten