Ramy
Ramy Nieuws 18 september 2011

Hacker MuscleNerd bezoekt Apple-campus

Het bekende lid van het iPhone Dev Team, MuscleNerd, heeft afgelopen week een bezoek aan de Apple-campus in Cupertino gebracht. De reden hiervan is niet bekend, maar het zou kunnen zijn dat Apple interesse heeft om nóg een ‘iPhone-hacker’ in dienst te nemen.

De hacker, van wiens echte naam niet bekend is, plaatste onlangs een tweet met de volgende tekst en foto:

Well this afternoon sure was fun…(what a great company!) …

Zoals op het shirt te lezen valt mag MuscleNerd zelf ook niet meer verklappen, dan dat hij bij Apple langs is geweest. Zelfs op het naamplaatje is niet zijn echte naam, maar zijn nickname te lezen.

Dit zou niet de eerste keer zijn dat Apple een hacker aan hun kant wil krijgen. Sinds paar weken is de 19-jarige Nicholas Allegra, beter bekend als “Comex”, als stagiair bij Apple werkzaam. Hij heeft inmiddels laten weten zijn hack-activiteiten achter zich te laten.

Het iPhone Dev Team heeft in het verleden niet alleen het jailbreaken van iOS-apparaten mogelijk gemaakt, maar heeft er ook voor gezorgd dat de iPhone simlock-vrij te maken was. Mocht ook MuscleNerd zijn hack-periode achter zich te laten, dan kan dat een groot gemis zijn voor de jailbreak-community. Uiteraard bestaat het iPhone Dev Team uit nog veel meer hackers, die nog steeds zullen proberen nieuwe iOS-versies te jailbreaken. Misschien dat een mogelijke baan bij Apple ze juist nog meer motiveert om door te gaan met waar ze mee bezig zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hacker MuscleNerd bezoekt Apple-campus
Sluiten