Google Chrome geüpdatet voor Lion

22 reacties

Google heeft haar browser Chrome geüpdatet. Chrome is nu nog meer Lion-compatible vanwege de full-screen-functie en de onzichtbare scrollbalk. Opvallend aan de full-screen-functie is dat het op twee manieren een volledig scherm kan geven: mét de taakbalk of zonder.

Als je op het bekende icoon rechtsboven in het Chrome-venster drukt krijg je het volledig scherm dat we van andere applicaties waaronder Safari kennen. Druk je daarna op het knopje dat daarvoor in de plaats is gekomen dan verdwijnt de taakbalk en zie je alleen de webpagina nog.

Daarnaast brengt de update twee nieuwe tools voor ontwikkelaars met zich mee: Web Audio API en Native Client. Met de eerste kan je de geluidseffecten aanpassen en met Native Client kan C- en C++-code getest worden in de browser.

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  Jan G

  Erg mooi, ik gebruik FireFox, misschien dat ik Chrome voor alleen gmail ga gebruiken.

  Het Gmail label systeem is te handig om over te gaan op Mail

 • Profielfoto
  Froggle

  Was al tijdelijk op Safari overgestapt vanwege de Lion features. Alleen zitten daar nog wat vervelende fullscreens bugs in, wat me nog niet heeft overtuigt om Safari te blijven gebruiken.

  @Jan G: Is Sparrow (in de Mac App Store) niet iets voor je dan?

 • Profielfoto
  superschenk

  Ben blij dat de 2 vingers swipe voor vooruit en terug nu werkt in Chrome. Dat was wel een feature die ik miste.

 • Profielfoto
  brambrambram

  Heb ook een tijdje safari gebruikt vanwege gebrek aan 2 finger swipe en Lion full screen mogelijkheid. Nu gelukkig weer terug naar Chrome. Qua usability is Chrome superieur. Ik kan iedereen aanraden Chrome in ieder geval een keer uit te proberen.

 • Profielfoto
  Jan G

  @Froggle

  Bedankt, komt flink in de buurt. Ga er eens dieper op in

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Ik gebruik al jaren de webinterface van Gmail.

  Werkt perfect, zonder gezeur, precies het juiste gereedschap, en nog het beste is: altijd alles in de cloud, nooit gezeur over back-ups en verbindingsproblemen.

 • Profielfoto
  Dargakis

  @Sunkeeper, juist wel gezeur met verbindingsproblemen; zonder verbinding kan je niet je mail lezen. In tegenstelling tot haast elke emailclient die er bestaat:)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik wil helemaal geen fullscreen. Dan is meteen mijn hele scherm gevuld en kan ik niks anders tegelijk bekijken of bijhouden. Ik vind het juist prettig dat ik op mijn 24″ iMac drie of vier websites naast elkaar kan bekijken of websites plus Word documenten, of verschillende documenten naast elkaar. Dát is handig als ik aan het schrijven ben. Geen fullscreen dus. Dat is alleen iets voor mensen die dat gewend waren bij Windows. Met je halve scherm onnodige lege ruimte als je aan het internetten bent. Alleen handig dus bij bekijken YouTube of films of je foto’s. Of programma’s als iMovie of Garageband misschien. Verder niet. Ook niet op mijn MacBook Pro 15″

 • Profielfoto
  Stijntjhe

  Maar je kan nou nog steeds niet volgende vorige doen dat de hele webpagina meescrollt… Net als in Safari.

 • Profielfoto
  Alelieveld

  @Dargakis: Niet helemaal waar. Google biedt namelijk ook een offline functionaliteit aan van de GMail (in Chrome).

 • Profielfoto
  your Admin

  Chromium 16 ondersteund het “jump of the edge” (het iOS scrollen) bij het scrollen ook, dat maakt het helemaal compleet.

 • Profielfoto
  iMacDonalds

  je kan nu ook met 2 vingers naar volgende of vorige pagina swipen. Net als in Safari.

 • Profielfoto
  frans01

  De 2 vinger swipe werkt bij Safari wel veel mooier met de lagen over elkaar.
  Desondanks blijf ik een groot fan van Chrome door het cleane uiterlijk en mogelijkheid om met de adressbar te zoeken.

 • Profielfoto
  Diastro

  Zelfs met deze nieuwe features kan ik maar niet gewend raken aan Chrome… Ik snap het echt niet, in de donkere Windows tijden gebruikte ik Chrome en dat werkte prettig, maar om welke reden dan ook keer ik altijd binnen dagen weer terug naar het vertrouwde Safari. Heb ook het idee dat – alle tabs bij elkaar opgeteld – Chrome meer geheugen en CPU snoept dan Safari. Of ligt dat aan mij?

 • Profielfoto
  Derzug

  Leuk, ik hou het zonder meer bij Safari.

 • Profielfoto
  Highlander

  hoe geraak ik uit deze fullscreen mode in chrome

 • Profielfoto
  Maced.2

  14.0.835.xx beta had dit allang :thumbsup:

 • Profielfoto
  Edwin

  Desondanks blijf ik een groot fan van Chrome door het cleane uiterlijk en mogelijkheid om met de adressbar te zoeken.

  De Safari Omnibar extensie lost dit probleem prima voor je op.
  .
  https://github.com/rs/SafariOmnibar

 • Profielfoto
  Hessel89

  werkt heerlijk.

  werkte al een tijd met google chrome canary edition voor de fullscreen support maar dat hoeft nu niet meer aangezien de officiele versie het nu support.

  pinch to zoom werkt in chrome ook beter dan safari. zoals in snow leopard kan je gewoon zoomen zonder dat je navigatiebalken ineens breder worden (super irritant)

 • Profielfoto
  iDeMi

  Ook ik ben weer terug bij Chrome na een het tijdelijk gebruik van Safari sinds mijn upgrade naar OS X Lion. Safari gebruikt teveel geheugen (min 400 MB) en is zeker niet zo snel ls Chrome. Ik heb ook de Safari Onmibar extention gebruikt. Werkt wel aardig. Het geen wat ik hierbij mis zijn de suggesties terwijl je typt, zoals bij Chrome. Ik hoop dat Chrome bij de volgende release ook de nifty scherm swipe gaat implementeren bij de dubbele vinger swipe:-)

 • Profielfoto
  chatsmit

  Fijne browser, gebruik het al een tijdje en nu weer opnieuw als standaard browser. Alleen baal ik van het uiterlijk, en het browsen door de beschikbare thema’s maakt me misselijk. Qua werking, fijner dan Safari (minder flashcrashes).

 • Profielfoto
  jakeh

  Ik mis in Chrome alleen de vloeiende verschuiving bij het brossen. Dat vind ik toch wel erg fijn in Safari.

  Blijf maar in Safari hangen denk ik.