‘Geen iPad 3 tot 2012’

20 reacties

Hoewel Apple al wel prototypen van de iPad 3 heeft, zouden ze geen haast met de release ervan hebben, aldus analist Mark Moskowitz (J.P. Morgan). Zolang het concurrenten niet lukt om met een echte iPad-rivaal op de markt te komen, hoeven we in 2011 geen nieuwe iPad te verwachten.

De verkoopcijfers van tablets van concurrenten vallen tegen. Van bijvoorbeeld RIM’s PlayBook zijn er in totaal slechts 200.000 stuks verkocht. Dat is maar een schijntje vergeleken met het aantal iPads, dat Apple alleen al het afgelopen kwartaal heeft verkocht. Dit waren er namelijk 9,25 miljoen. Apple heeft dus niets om voor te vrezen, en deze trendlijn kan zich nog wel even voort blijven zetten. Moskowitz denkt dat het tot eind 2012 kan duren voordat Apple een volgende stap hoeft te zetten, wanneer er tablets verschijnen die op Windows 8 zullen draaien.

Volgens Moskowitz komt de volgende tablet, die het net zo zwaar als de rest zal krijgen, van Sony’s kant. Hij heeft er het volgende over te zeggen:

To us, Sony’s tablet lacks the refined, sleek feel of the iPad and its bezel-like back is not user-friendly.

Ook is hij niet enthousiast over het feit dat de tablet Android als besturingssysteem heeft. De iPad 2 heeft namelijk al marktaandeel van Android-tablets weggesnoept.

Zolang de concurrentie geen serieuze bedreiging voor Apple vormt, zullen wij dus nog geduld moeten hebben tot Apple het tijd vindt om de iPad 3 te lanceren. Althans, als Marks beweringen juist zijn.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  Usain

  nee dat sws, niet eerder dan maart’12

 • Profielfoto
  martijnsch

  En wanneer komt iOS5?

 • Profielfoto
  Howl

  Die zal zéér waarschijnlijk met de iPhone 5 komen.

 • Profielfoto
  McLoe

  Lijkt me stug dat Apple gaat stilzitten tot de concurrentie met een equivalent komt. Als je zo’n voorsprong hebt, doe je er alles aan om die te behouden.

 • Profielfoto
  peterfoliant

  Onder de Apple liefhebbers zijn er velen die steeds het nieuwste product willen hebben, ook al hebben ze dat niet echt nodig. Ook dat kan een strategie van Apple zijn om een nieuwe iPad 3 uit te brengen. Hoe vaker je een nieuwe versie uitbrengt, hoe meer die mensen kopen.

 • Profielfoto
  Dieteer

  ios 5 en de iphone 5 air komen rond 18 oktober uit:smile:

 • Profielfoto
  lucschram

  Lol, iPhone 5 air:P

 • Profielfoto
  Arthur345

  ios 5 en de iphone 5 air komen rond 18 oktober uit:smile:

  En dat basseer je op …?

 • Profielfoto
  ibla

  Hmmm, van mij mag de 3 al wel komen. Ik heb een iPad 1 en de enige reden die ik heb om een 2 te kopen is dat ie wat lekkerder vasthoudt en dat die smartcover me wel handig lijkt om hem onder een hoek te kunnen zetten. Eigenlijk niet genoeg redenen om een nieuwe te kopen. De snelheid van de 1 vind ik prima en ik mis geen camera. Wat ik wel zou willen is een retina display en ik hoop dat de 3 die krijgt en dan zou ik ‘m direct kopen…

 • Profielfoto
  robbinonline

  Ik denk dat de meeste concurrentie straks vanuit het Windows kamp komt.
  Windows 8 gaat erg populair worden op tablets denk ik

 • Profielfoto
  karelschapie

  stop alsjeblieft met het plaatsen van elke hersenscheet van elke analist. die gasten zijn niet voor niets analisten (koffiedikkijkers)

 • Profielfoto
  essiw

  Onzin dat ie pas aan het eind van 2012 uit gaat komen, ik wil wedden dat het gewoon rond dezelfde tijd is als elk jaar…

 • Profielfoto
  Ludo

  Het is prima als de nieuwe ipad3 niet zo snel uitkomt, nieuwe releases van hardware en software volgen elkaar zowiezo veel te snel op, alleen gedreven door nog meer winst maximalisatie. De ipad1 (en 2) voldoen voorlopig nog uitstekend. Door het te snel uitbrengen liggen er straks weer overal ongebruikte apparaten te verstoffen zoals het geval is bij iphones van de 1e generatie en veel ipods. Verspilling van materiaal en grondstoffen imho.
  Word het niet eens tijd om na te denken over een recycle programmma bij apple?
  Cradle to cradle zou de nieuwe manier van produceren moeten worden.

 • Profielfoto
  Edwin

  Lijkt me stug dat Apple gaat stilzitten tot de concurrentie met een equivalent komt. Als je zo\’n voorsprong hebt, doe je er alles aan om die te behouden.

  Als die voorsprong meer dan een ronde is kan je je krachten beter sparen…
  .
  Nooit gedacht maar ik (en de andere 3 gezinsleden) zijn er inmiddels na 1,5 jaar op uitgekeken. De iPad ligt soms dagen ongebruikt in de bank.

 • Profielfoto
  syltheboy

  Zelf vind ik het ook wel logisch dat de iPad 3 gewoon in 2012 uit zal komen, omdat er bij Apple altijd ongeveer een jaar tussen zit.:wink:

 • Profielfoto
  12Mac

  Jammer. Ik ben op zoek naar een tablet en aangezien hier zo’n beetje alles van Apple is zal het wel een iPad worden, maar had gehoopt dat nummer 3 zo’n beetje eind dit jaar in de schappen zou liggen.

 • Profielfoto
  Bernii

  Ik had ook nooit verwacht dat er dit jaar nog een nieuwe iPad uit zo komen. Apple brengt normaal gesproken maar 1 nieuwe iPad/Pod/Phone per jaar uit. Maart 2012, net als dit jaar. Het zal me zelfs niet verbazen als het weer richting te zomer gaat, netzoals bij de eerste iPad. De enige reden dat de iPad 2 binnen een jaar na de iPad 1 uitkwam was vanwege de concurentie, die in diezelfde periode met een antwoord op de iPad zou komen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik vind het standpunt van die Amerikaan niet logisch. Apple heeft nu een flinke voorsprong en het is nog geen fabrikant gelukt om een product te maken dat echt vergelijkbaar is met de iPad, terwijl de prijzen van hun tablets wel aardig in de buurt komen. Maar het zou absurd zijn als Apple achterover gaat zitten wachten tot de concurrentie wél zover is. In deze fase is het juist slim om snel met een nog geavanceerder product te komen als de iPad 3 en die bijvoorbeeld iPad Pro te noemen. Met meer mogelijkheden, hoge resolutie scherm en betere aansluitmogelijkheden. En op die manier de concurrentie nog verder plat te walsen:)

  @Biker: als jullie toch op je iPad uitgekeken zijn, kan ik ‘m niet voor aardig prijsje overnemen? Wat is het er voor eentje?

 • Profielfoto
  Edwin

  @macaanzee iPad 1, 64GB WiFi maar wil hem eigenlijk alleen ruilen tegen een BlackBerry Playbook.

 • Profielfoto
  SebastiaanAndeweg

  Als je een iPad wil, moet je een iPad kopen. Zo simpel is het.