Ramy
Ramy Geruchten 16 september 2011
Leestijd: 1 minuut

‘Geen iPad 3 tot 2012’

Hoewel Apple al wel prototypen van de iPad 3 heeft, zouden ze geen haast met de release ervan hebben, aldus analist Mark Moskowitz (J.P. Morgan). Zolang het concurrenten niet lukt om met een echte iPad-rivaal op de markt te komen, hoeven we in 2011 geen nieuwe iPad te verwachten.

De verkoopcijfers van tablets van concurrenten vallen tegen. Van bijvoorbeeld RIM’s PlayBook zijn er in totaal slechts 200.000 stuks verkocht. Dat is maar een schijntje vergeleken met het aantal iPads, dat Apple alleen al het afgelopen kwartaal heeft verkocht. Dit waren er namelijk 9,25 miljoen. Apple heeft dus niets om voor te vrezen, en deze trendlijn kan zich nog wel even voort blijven zetten. Moskowitz denkt dat het tot eind 2012 kan duren voordat Apple een volgende stap hoeft te zetten, wanneer er tablets verschijnen die op Windows 8 zullen draaien.

Volgens Moskowitz komt de volgende tablet, die het net zo zwaar als de rest zal krijgen, van Sony’s kant. Hij heeft er het volgende over te zeggen:

To us, Sony’s tablet lacks the refined, sleek feel of the iPad and its bezel-like back is not user-friendly.

Ook is hij niet enthousiast over het feit dat de tablet Android als besturingssysteem heeft. De iPad 2 heeft namelijk al marktaandeel van Android-tablets weggesnoept.

Zolang de concurrentie geen serieuze bedreiging voor Apple vormt, zullen wij dus nog geduld moeten hebben tot Apple het tijd vindt om de iPad 3 te lanceren. Althans, als Marks beweringen juist zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Geen iPad 3 tot 2012’
Sluiten