Games iPod Classic verwijderd uit iTunes Store

29 reacties

Het lijkt er nu echt op dat we volgende week afscheid moeten gaan nemen van de iPod Classic. Apple heeft namelijk de spellen voor de ‘oer-iPod’ sinds vandaag uit de iTunes Store verwijderd.In totaal waren er rond de 50 games voor de Classic beschikbaar, die qua besturing vooral gecentreerd waren rond het gebruik van de clickwheel.

Games als Klondike, Vortex en natuurlijk Brick hebben menig uur opgevreten. De iPod Classic is nu nog de laatste iPod die gebruik maakt van een traditionele harde schijf en is wat dat betreft een vreemde eend in de bijt tussen de andere iPods, aangezien die allemaal gebruik maken van flash-geheugen. Eerder deze week dook al het gerucht op dat de iPod Shuffle en iPod Classic waarschijnlijk uit het assortiment zullen verdwijnen.

De iPod is sinds de introductie in essentie weinig veranderd van het originele ontwerp van de iPod uit 2001. Het apparaat met de ruime opslagcapaciteit was vooral handig voor mensen die al hun muziek in hun broekzak willen hebben. De introductie van de iPod markeerde eveneens een omslag voor Apple zelf, waarmee een lijn werd ingezet die hedendaags nog steeds stijgende is.

 

Reacties

29 reacties
 • Profielfoto
  Robberto

  Erg jammer!

 • Profielfoto
  JesseV

  Kom dan maar op met die iPhone van 160gb

 • Profielfoto
  Makkiej

  Nog vlug eentje scoren voor de nostalgie latah, dan kun je zeggen, vroegah..

 • Profielfoto
  bram91

  Inderdaad jammer, maar toch vind ik het ook vreemd.
  Ik kan me eigenlijk niet echt voorstellen dat Apple dit gaat doen.

  Als deze iPods verdwijnen, zijn er geen iPod’s meer die 160 GB aan muziek kwijt kunnen. En ook niet die bij die hoeveelheid in de buurt komen.

  Daarnaast vind ik de iPod Shuffle ideaal voor sport en voor op vakantie.
  Lijkt me raar als ze de Shuffle weg doen.

 • Profielfoto
  nickvkempen

  Was toch wel al duidelijk toen het nieuwe universal dock het laatste jaar uitkwam zónder ondersteuning voor de Classic. 1+1

 • Profielfoto
  Afroman
 • Profielfoto
  patrickheiloo

  128 GB iPod Touch?

 • Profielfoto
  Ramac

  How about de hele iPod lijn eruit? En dan een 4S oid ipv de touch?

 • Profielfoto
  spacefreek

  128 GB iPod Touch?

  Daar ga ik ook voor, de geruchten wijzen immers richting een iPhone met 64GB:

  En de iPod touch heeft altijd (maximaal) het dubbele geheugen van een iPhone gehad, ik kan er wel inkomen.

 • Profielfoto
  javga

  Toch wel een beetje “snif” hoor. Ben erg tevreden met de robuuste kracht van de classic. Maar goed, Apple kennende zal er wel weer een soort van goede “vervanger” komen. Grappig dat een toch nog redelijk modern apparaat nu al nostalgische gevoelens op werkt bij menig Apple fan.

 • Profielfoto
  timmiex

  haha ja idd het is eigelijk nog best modern

 • Profielfoto
  djneo

  misschien is de licentie voor pixo os op en gaat de nieuwe ipod classic op iOS draaien. draait nu op pixo OS

 • Profielfoto
  palahala

  Gek: waarom niet vooraf aankondigen dat ze software terugtrekken? Wie weet welke gek er nog iets wil kopen voordat het te laat is!

 • Profielfoto
  gsmaster

  Idd te gek om deze er uit te laten… Als ik nu een iPod zou kopen, zou het terug een Classic zijn en voor de simpele reden dat het de enige iPod is met genoeg geheugen! De touch is wel leuk met het touchscreen maar er zit gewoon niet genoeg geheugen op! En die cloud zever moet ik al helemaal niet van weten!

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Wel een mooi moment om afscheid te nemen, want ongeveer 10 jaar geleden zag de eerste iPod het levenslicht.

  Dan heeft het clickwheel dus 10 jaar bestaan.

 • Profielfoto
  Tweety

  Dan moeten ze wel met een grotere nieuwe iPod komen, mijn iPod Classic van 160GB is bijna vol met alleen maar muziek.

 • Profielfoto
  ---

  Ik vind het zo’n onzin om zoveel muziek mee te willen nemen. Ik kan maar heel weinig situaties bedenken. En ja ik was er ook 1 die dit in het begin wilde, maar ja zeg nou zelf je luistert toch bijna altijd het zelfde. Als je uitgeluisterd bent neem je een andere playlist.

 • Profielfoto
  morty

  jammer…

  Einde van een tijdperk. iPod classic was tot twee jaar geleden mijn toevlucht. ik heb er ondertussen vrede mee dat ik niet alles mee kan nemen. met een paar kleine veranderingen is een touch of iphone ook te tillen naar 128gb en dan is er weer geen vuiltje aan de lucht. ik vond de hardeschijf wel kwetsbaar en soms ging er wel iets mis in de jaren van de eerste ipod tot 2009

 • Profielfoto
  mbaert

  Tja ik weet nooit van te voren waar ik naar wil luisteren en heb dus ook zo’n 160 GB in gebruik. Super apparaat, hangt bij mij ook altijd aan de autoradio. Ik hoop dan ook dat hij nog lang meegaat, want ik zou ‘m wel erg missen.

 • Profielfoto
  iPredict

  Inbreng: “snik”

 • Profielfoto
  Japsuh

  Ik ben blij dat ik er voor de vakantie nog een heb gekocht, ben er namelijk erg blij mee!

  Alleen was ik eigenlijk nog wel van plan wat spellen te kopen, hoe doe ik dat nu?

 • Profielfoto
  Osipz

  Het voelbare draaien van het harde schijfje is een van de factoren die de iPod classic nu al een nostalgisch tintje geven.
  Heb ik vanaf volgende week dus twee Apple apparaten die niet meer gemaakt worden, de iPod classic en de witte MacBook. Twee van de beste apparaten die ik ooit gekocht heb.

 • Profielfoto
  petrakev

  Er is een tijd van komen… En een tijd van gaan.
  Anders dan Apple’s concurrentie heeft Apple in het verleden keuzes gemaakt om goede producten zomaar terug te trekken. Achteraf zijn ze steeds een van de meest innovatieve bedrijven.
  Even afwachten wat ze dinsdag gaan brengen. Standaard recept: MacBook pro, glaasje wijn en iets lekkers.;)

 • Profielfoto
  Michel2010

  Waarom moet er 160GB muziek op de iPod staan? Dat is zo 2010!

  Gewoon in de cloud! iPods met 3G?

 • Profielfoto
  KR1275

  In de cloud in bus, tram of trein… ?? Ik zit elke dag in de RR van Den Haag Grote Markt naar Zoetermeer Centrum-West en gebruik regelmatig internet radio. 3 maal raden hoe vaak het geluid weg valt. Kleine hint: ik zit op T-Mobile Netwerk en zelfs het telefoonnetwerk valt een paar keer uit.

  Maar 160 GB is wel heeeeeeel veel muziek. Dus een exclusief apparaat voor muziekliefhebbers. Misschien krijgt de opvolger een opnamefunctie?

 • Profielfoto
  RoyHochstenbach

  Waarom moet er 160GB muziek op de iPod staan? Dat is zo 2010!

  Gewoon in de cloud! iPods met 3G?

  160 GB per week streamen over 3G, zullen de carriers wel blij mee zijn….;)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  R.I.P…….we won’t 4get u…..:oops:

 • Profielfoto
  VeRCEttY

  Waarom moet er 160GB muziek op de iPod staan? Dat is zo 2010!
  Gewoon in de cloud! iPods met 3G?

  Die cloud van jou is er nog niet eens dus wat klets je nu?

  Daarbij zijn er muziekliefhebbers die AIFF bestanden hebben (bijvoorbeeld zoals ik, ik ben componist/songwriter en ik wil gewoon mijn eigen werk bij me hebben – en ik heb veel!), of gewoon audiofanaten die de hele bietels collectie hebben. Ik kan mijn muziek (nog) niet opslaan op m’n iPad vanwege de kleine capaciteit.

  Er zijn zeker nog tientallen andere argumenten te bedenken waarom de iPod (inderdaad, voor muziek en filmpjes dus) bestaansrecht heeft.

 • Profielfoto
  Blixa

  iPod classic. De mijne, een 120gb, is nu pak ‘em beet 2 jaar oud. Ik gebruik hem met veel plezier. Het is fijn om al je muziek bij je te hebben, omdat je toch nooit weet welke muziek je dit keer wil luisteren. Schitterend apparaat, maar ja, het past niet echt binnen de touchscreen dingen van nu.