Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 30 september 2011

Games iPod Classic verwijderd uit iTunes Store

Het lijkt er nu echt op dat we volgende week afscheid moeten gaan nemen van de iPod Classic. Apple heeft namelijk de spellen voor de ‘oer-iPod’ sinds vandaag uit de iTunes Store verwijderd.In totaal waren er rond de 50 games voor de Classic beschikbaar, die qua besturing vooral gecentreerd waren rond het gebruik van de clickwheel.

Games als Klondike, Vortex en natuurlijk Brick hebben menig uur opgevreten. De iPod Classic is nu nog de laatste iPod die gebruik maakt van een traditionele harde schijf en is wat dat betreft een vreemde eend in de bijt tussen de andere iPods, aangezien die allemaal gebruik maken van flash-geheugen. Eerder deze week dook al het gerucht op dat de iPod Shuffle en iPod Classic waarschijnlijk uit het assortiment zullen verdwijnen.

De iPod is sinds de introductie in essentie weinig veranderd van het originele ontwerp van de iPod uit 2001. Het apparaat met de ruime opslagcapaciteit was vooral handig voor mensen die al hun muziek in hun broekzak willen hebben. De introductie van de iPod markeerde eveneens een omslag voor Apple zelf, waarmee een lijn werd ingezet die hedendaags nog steeds stijgende is.

 

Reageer op artikel:
Games iPod Classic verwijderd uit iTunes Store
Sluiten