Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 22 september 2011

Film Ken Burns krijgt premiere op iOS

Ken Burns ken je waarschijnlijk als het effect in iMovie en iPhoto waarbij foto’s langzaam over het beeld bewegen terwijl er op in- of uitgezoomd wordt. Wat je misschien niet weet is dat Ken Burns ook een mens van vlees en bloed is. Als documentairemaker bedacht hij het effect ooit bij het maken van een film over de Amerikaanse burgeroorlog. Met enkel afbeeldingen als beeldmateriaal verzon hij het effect om toch wat beweging in zijn film te brengen.

Nu is Ken Burns terug met ‘Prohibition’, een documentaire die het verhaal vertelt van de drooglegging in de V.S. Bijzonder is dat deze film zijn premiere beleeft op iOS.

Vanaf 2 oktober is Prohibition in 3 delen te zien op de zender PBS, maar vanaf morgen kan het eerste deel al bekeken worden in de PBS App voor iPhone en iPad. Deze is helaas niet verkrijgbaar in de Nederlandse App Store. Toch blijft het interessant hoe ‘traditionele media’ een mobiel online platform als iOS steeds meer gaan zien als een buzz-generator. Op naar de volgende premiere!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Film Ken Burns krijgt premiere op iOS
Sluiten