Ramy
Ramy Geruchten 27 september 2011
Leestijd: 1 minuut

‘Facebooks iPad-app verschijnt op 4 oktober’

Volgens bronnen van Mashable zal de langverwachte iPad-app van Facebook op 4 oktober gelanceerd worden, tijdens Apple’s media-event. Ook zal er meteen een update voor de iPhone-app uitgebracht worden. Reden van de vertraging: onderhandelingen tussen Facebook en Apple.

In juni zou Facebooks iPad-app nog maar een paar weken op zich laten wachten, maar toch moest het iedere keer weer uitgesteld worden. Dit had aan de ene kant met de juiste timing te maken, maar ook met de gespannen relatie tussen de twee bedrijven. Dit laatste zou komen door onenigheid over de integratie van Facebook in iOS 5 en de ondersteuning van Facebook Connect in Apple’s Ping.

Hoewel Apple nog geen uitnodigingen voor het event van 4 oktober heeft rondgestuurd, schijnt dit toch de datum te zijn waarop niet alleen de volgende iPhone-generatie wordt aangekondigd, maar ook Facebooks iPad-app het levenslicht zal zien.

De volgende versie van de iPhone-app zal wat sneller gaan werken, maar zou qua uiterlijk ook meer weg gaan hebben van de iPad-app.

Het gerucht gaat ook dat Facebook op dezelfde dag haar eigen, op HTML5-gebaseerde, App Store zal aankondigen – momenteel beter bekend onder codenaam ‘Project Spartan’. Facebook Apps zouden hiermee als webbased-app op mobiele telefoons gedraaid kunnen worden.

We zullen snel zien wat het aankomende media-event ons te bieden heeft!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Facebooks iPad-app verschijnt op 4 oktober’
Sluiten