‘Facebooks iPad-app verschijnt op 4 oktober’

8 reacties

Volgens bronnen van Mashable zal de langverwachte iPad-app van Facebook op 4 oktober gelanceerd worden, tijdens Apple’s media-event. Ook zal er meteen een update voor de iPhone-app uitgebracht worden. Reden van de vertraging: onderhandelingen tussen Facebook en Apple.

In juni zou Facebooks iPad-app nog maar een paar weken op zich laten wachten, maar toch moest het iedere keer weer uitgesteld worden. Dit had aan de ene kant met de juiste timing te maken, maar ook met de gespannen relatie tussen de twee bedrijven. Dit laatste zou komen door onenigheid over de integratie van Facebook in iOS 5 en de ondersteuning van Facebook Connect in Apple’s Ping.

Hoewel Apple nog geen uitnodigingen voor het event van 4 oktober heeft rondgestuurd, schijnt dit toch de datum te zijn waarop niet alleen de volgende iPhone-generatie wordt aangekondigd, maar ook Facebooks iPad-app het levenslicht zal zien.

De volgende versie van de iPhone-app zal wat sneller gaan werken, maar zou qua uiterlijk ook meer weg gaan hebben van de iPad-app.

Het gerucht gaat ook dat Facebook op dezelfde dag haar eigen, op HTML5-gebaseerde, App Store zal aankondigen – momenteel beter bekend onder codenaam ‘Project Spartan’. Facebook Apps zouden hiermee als webbased-app op mobiele telefoons gedraaid kunnen worden.

We zullen snel zien wat het aankomende media-event ons te bieden heeft!

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Nickalicious

  Maar is het al zo zeker dan dat 4 oktober echt doorgaat? Het is over ong. een week en er zijn nog niet eens uitnodigingen verzonden?

 • Profielfoto
  Lauwrence

  Het nut van deze App ontgaat me vooralsnog volledig, simpelweg omdat de web versie van Facebook prima bruikbaar is op de iPad.

  Daarbij is en blijft de iPhone Facebook App een drama met sync problemen, beperkte bruikbaarheid (vrienden beheer om maar wat te noemen) en veelvuldige crashes. Ik zie persoonlijk liever dat daar wat meer tijd in wordt gestoken dan een nutteloze App.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Als er vandaag of uiterlijk morgen géén uitnodigingen naar de pers worden gestuurd, dan komt er volgens mij geen event op 4 oktober. Normaal gesproken krijgt de pers een week van tevoren uitnodingen voor persconferenties e.d. En ach….. verschijnt er toch nog iets op 4 oktober….

  @Lauwrence: ik heb nooit enig probleem met de iPhone app van Facebook (op mijn iPhone 3Gs). Het uitnodigen van anderen gaat zelfs makkelijker. Wel heeft de app minder functies dan de site.

 • Profielfoto
  maluku-nick

  Het zou fijn zijn als de Facebook app voor de iPhone is een flinke stabiliteitsboost zou krijgen ipv nieuwe features terwijl de huidige app eigenlijk belachelijk slecht is

 • Profielfoto
  Nickalicious

  Misschien wordt het een streaming event? Nieuwe policy van Cook, de keynote is gewoon een video die op een bepaald tijdstip online wordt gezet.

  You never know?

 • Profielfoto
  App69

  Haha, Facebook en de iPad.
  Twee onnodige zaken in deze wereld.

 • Profielfoto
  remcob00

  In de iPhone update zal wel onder anderen die nieuwe timeline functie van Facebook inzitten (iPad natuurlijk ook).

 • Profielfoto
  N3RD

  Nog steeds geen Facebook iPad app…

  Haha, Facebook en de iPad.
  Twee onnodige zaken in deze wereld.

  Zelf geen iPad in bezit zeker? Bij ons maakt ‘ie overuren!