Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 13 september 2011

Eerste kamer verwerpt papier, keurt iPad goed

De Eerste Kamer der Staten Generaal heeft misschien wel een nóg stoffiger imago dan de naam al doet vermoeden. Dat dit onterecht is heeft ons controlerend orgaan op de Tweede Kamer de inmiddels wel bewezen: video-podcasts, live streams en virtuele tours. Het is allemaal te vinden op de site van de Kamer.

Nu maakt de Eerste Kamer een volgende stap: als eerste parlementaire huis in Europa gaat het voor alle documenten over van papier naar de iPad, zo meldt de Volkskrant. Vanaf vandaag krijgen de senatoren en ondersteunend personeel geen papieren dossiers meer, maar worden alle stukken digitaal beschikbaar gesteld via een App die speciaal ontwikkeld is voor het project.

Het kostte 150.000 euro om iedereen in de Kamer te voorzien van iPads. Een flink bedrag in deze tijd van oplopende overheidstekorten en bezuinigingen. Toch vindt de Kamer het een goede investering. Niet alleen spaart het veel bomen, ook verwacht men veel te besparen op papier, inkt en koeriersdiensten. Sterker nog; binnen een jaar zou de investering alweer terugverdiend zijn. Misschien een ideetje voor de MP om voor heel ambtelijk Nederland het digitale tijdperk in te luiden? Een leukere bezuinigingsmaatregel kunnen wij ons bij OMT niet bedenken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste kamer verwerpt papier, keurt iPad goed
Sluiten