De 3 coolste iPad accessoires van hout

14 reacties

De pepernoten liggen weer in de schappen bij Appie en dat betekent dat nagedacht mag worden over de feestmaand. Aangezien de iPad waarschijnlijk al op ieders verlanglijstje staat, zoeken we onze heil in stijlvolle accessoires. OMT stelt de top drie samen van houten iPad accessoires.

#3 – Blackbox
Op de derde plek staat de iPad case van Blackbox. Blackbox is een stel Amerikaanse mannen die al enkele honderden handgemaakte cases hebben verscheept. Nu hebben ze hun heil gezocht in de houtbewerkingsmachine die een dorp verderop staat. Hiermee maken ze de Bamboo voor de iPad 2. Zoals de naam zegt is hij gemaakt van bamboehout. De case is geschikt voor de iPad inclusief SmartCover. De case kost 99 dollar, maar de snelle beslisser kan 10 dollar besparen door dit project te steunen op Kickstarter.

Bamboo

#2 – Minion
Op de tweede plek vinden we neerlands trots Minion met de Miniot Cover. Deze 50 tot 70 euro kostende cover lijkt heel erg op de SmartCover van Apple. Alleen niet gemaakt van polyurethaan of leer, maar van hout. Ook de Miniot Cover bevat magneten waardoor hij op de iPad 2 blijft plakken. Dankzij de groeven in het hout kan hij zelfs opgerold worden zodat je iPad 2 de juiste kijkhoek heeft. Wie voor de dure variant gaat, kan zelf de kleur bepalen van het vilt en het patroon in het hout.

Miniot

#1 – V-Luxe
De onbetwiste nummer 1 in deze top drie van coolste houten iPad accessoires is zonder twijfel de V-Luxe van BKNYdesign, ook een Kickstarter project. De V-Luxe laat zich het beste omschrijven als een retro televisiemeubel voor je iPad. In het scherm schuif je een iPad, in het kastje leg je een speakersetje en dankzij de app van uitzendinggemist.nl kun je weer televisie kijken zoals Don Draper het deed. Goedkoop is de V-Luxe niet, hij kost maar liefst 500 dollar. Vind je dit teveel, dan raden we je de V-Luxe jr. aan voor de iPod touch. Deze kost 250 dollar.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Jojo890

  De Minion Smart cover vind ik toch het aller mooist en is tevens van Hollandse bodem:)

 • Profielfoto
  renssies
 • Profielfoto
  Usain

  ^
  |
  | wtf!!!!

 • Profielfoto
  Tykoen

  Miniot rules, zij waren de allereerste! lang lang geleden met de iPod.

 • Profielfoto
  Derzug

  Op ’t verlanglijstje… iPad3 jazeker. Daar zal wel weer een ander hoesje op moeten.

 • Profielfoto
  herko

  De bamboo cases voor iPhone en iPad van Grove (www.grovemade.com) zijn ook erg mooi!

 • Profielfoto
  paradoxdesign

  /offtopic
  Breek me de bek niet open over pepernoten…belachelijk
  /ontopic
  kekke hoezen! Niet te dicht bij de open haard leggen graag..!

 • Profielfoto
  maconly

  3 keer niks.

 • Profielfoto
  sedikit

  “De pepernoten liggen weer in de schappen bij Appie en dat betekent dat nagedacht mag worden over de feestmaand”.
  Is dit een bericht uit een huis-aan-huis-blad? De sinterklaas&feestdagen-retoriek van de middenstand. In september……

 • Profielfoto
  Richard74

  Hout vind ik helemaal niks als cover. Maar goed, ieder z’n eigen smaak.

 • Profielfoto
  computer space

  Apple moet de iPad zelf van hout maken! Momenteel zijn alle pads eenheidsworst, en de enige die durft veranderen is mag ik hopen Apple.

 • Profielfoto
  Sjeltur

  De Miniot cover HAD ik op mijn verlanglijstje….
  Een downer; de BTW komt nog over de genoemde prijzen op hun website…

  EN daarna zag ik een review waarin bleek dat als je je scherm wilt zien – de Miniot niet aan je iPad blijft vastgeplakt. Dus moet je hem wel naast je neerleggen.

  En toen was mijn verlanglijstje weer 1 item korter… :(

 • Profielfoto
  ro_me

  Pepernoten, lekker, het is weer zo ver! Vond het al lang duren, het is immers al 14 september en de zomer is al weer 2 weekjes voorbij.

 • Profielfoto
  Everts86

  Ik moet zeggen dat niet niet zo enthousiast ben over een hoes van hout. Is het dan wel beschermend genoeg? Ik heb het idee dat als de hoes een klap te verduren krijgt dan deze gewoon door dreunt naar mijn iPad.