Bitcasa: harde schijf van de toekomst?

10 reacties

Waar Apple ons ervan probeert te overtuigen dat we op een MacBook Air niet meer dan 64 GB aan flash geheugen nodig hebben, probeert een andere onderneming ons oneindig veel data te verkopen. Het nieuwe bedrijf Bitcasa belooft gebruikers onbeperkte cloud opslagmogelijkheden voor $10 per maand.

Bitcasa, dat zich nu in de bèta-fase bevindt, moet de manier waarop we met onze gegevens omgaan veranderen. Het zou naadloos intergreren in je besturingssysteem, en vanaf hier zou je beschikking hebben tot je volledige harde schijf in de cloud, waaruit alle data gestreamd wordt naar de computer. Volgens het bedrijf zou je met gemak twee 1080p HD films tegelijk moeten kunnen streamen–mits je internetverbinding dit toestaat natuurlijk.

En daar komen we dan ook meteen aan bij het nadeel van dit mooie plan. Alle documenten die je lokaal opgeslagen wilt hebben, zul je toch eerst moeten downloaden via een internetverbinding. Daarentegen heb je wel altijd een back-up van je bestanden ter beschikking, en wordt alles encrypted verzonden, ontvangen, en opgeslagen op de servers van Bitcasa.

Mochten andere clouddiensten vergelijkbare services gaan aanbieden, en dit fenomeen wordt een trend, dan is het idee van computers met een kleinere flash-opslag ineens zo gek nog niet; de meeste data zet je toch weg in de cloud. Maar goed, eerst maar zien hoe Bitcasa door de bèta komt en of het een beetje aanslaat. Het zou in ieder geval het leven met beperkte flash-opslag een stuk makkelijker kunnen maken.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Rickje

  En waar is je data als Bitcasa offline is? Als Bitcasa gehackt is? Als Bitcasa problemen heeft met servers?

  Dan ben je heeeeel erg de sjaak. Dus hou in godsnaam zelf ook een backup of iets dergelijks in plaats van alles maar online te plaatsen!

 • Profielfoto
  macpro

  Waar is de uitspraak “Daarentegen heb je wel altijd een back-up van je bestanden ter beschikking” op gebaseerd? Want het wordt hier voorgesteld als een oplossing waarbij je voortaan bestanden in de cloud opslaat. En niet meer lokaal.
  Maar dat betekent niet dat je een backup hebt.

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Ik neem aan dat een dergelijke dienst zelf voor backups zorgt.
  Maar goed, met de huidige up/download snelheden zie ik het voordeel van ‘alles op de cloud’ nog steeds niet zo.

 • Profielfoto
  Lifelogger

  Ben benieuwd. Klinkt op zich best wel interessant. Kan ik mijn NAS ook nog extra encrypted backuppen naar een online locatie. Niet slecht.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Ja en wat is nu het nieuws?
  Kan toch al lang? Dropbox b.v.
  Volledige opslag van data, muziek, films in de cloud is BS. Lage upload snelheden en datalimieten staan dit helemaal niet toe. Helaas….

 • Profielfoto
  Bart01

  Het nieuws is dat het onbeperkt is, niet zoals dropbox met 2GB.

 • Profielfoto
  mymac

  Leuk, maar alles valt of staat met razendsnel internet natuurlijk. Ik koop voorlopig gewoon HD’s, want zó veel data heb ik ook weer niet (een paar TB) en dan heb ik het altijd bij de hand. Jammer als de HD faalt, maar een back-up van mijn Macs heb ik in ieder geval. Alle data (films, series) staat op een andere schijf die in principe stuk kan gaan zonder dat ik eigen werk kwijtraak. Al dat beeldmateriaal kun je gewoon weer van het net halen immers:smile:

 • Profielfoto
  Goodheart

  Intergreren?

  Sorry, kon het niet laten….

 • Profielfoto
  macqintosh

  Ach, de r zit weer in de maand he, dus dat intergreren een r teveel heeft is niet zo gek dan…

 • Profielfoto
  TBITW

  Ik vraag me alleen af waar jullie het verhaal van 10 dollar per maand van hebben want ik kan nergens op de site prijzen vinden….