Timo
Timo Nieuws 22 september 2011
Leestijd: 1 minuut

Bitcasa: harde schijf van de toekomst?

Waar Apple ons ervan probeert te overtuigen dat we op een MacBook Air niet meer dan 64 GB aan flash geheugen nodig hebben, probeert een andere onderneming ons oneindig veel data te verkopen. Het nieuwe bedrijf Bitcasa belooft gebruikers onbeperkte cloud opslagmogelijkheden voor $10 per maand.

Bitcasa, dat zich nu in de bèta-fase bevindt, moet de manier waarop we met onze gegevens omgaan veranderen. Het zou naadloos intergreren in je besturingssysteem, en vanaf hier zou je beschikking hebben tot je volledige harde schijf in de cloud, waaruit alle data gestreamd wordt naar de computer. Volgens het bedrijf zou je met gemak twee 1080p HD films tegelijk moeten kunnen streamen–mits je internetverbinding dit toestaat natuurlijk.

En daar komen we dan ook meteen aan bij het nadeel van dit mooie plan. Alle documenten die je lokaal opgeslagen wilt hebben, zul je toch eerst moeten downloaden via een internetverbinding. Daarentegen heb je wel altijd een back-up van je bestanden ter beschikking, en wordt alles encrypted verzonden, ontvangen, en opgeslagen op de servers van Bitcasa.

Mochten andere clouddiensten vergelijkbare services gaan aanbieden, en dit fenomeen wordt een trend, dan is het idee van computers met een kleinere flash-opslag ineens zo gek nog niet; de meeste data zet je toch weg in de cloud. Maar goed, eerst maar zien hoe Bitcasa door de bèta komt en of het een beetje aanslaat. Het zou in ieder geval het leven met beperkte flash-opslag een stuk makkelijker kunnen maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bitcasa: harde schijf van de toekomst?
Sluiten