Statenweg
Statenweg Nieuws 9 september 2011

Beveiligingsupdate na fraude met online certificaten

Apple heeft een beveiligingsupdate vrijgegeven voor Mac OS X na fraude met certificaten op het internet. Dit is het gevolg van een hack bij het Nederlandse bedrijf Diginotar, dat onder meer veiligheidscertificaten uitgaf voor verschillende online diensten van de Nederlandse overheid.

Doordat er mogelijk frauduleuze certificaten in omloop zijn, kan bij gebruik van sommige beveiligde diensten op het internet niet langer gegarandeerd worden dat je ook daadwerkelijk met de juiste tegenpartij te maken hebt. Hierdoor kunnen persoonlijke gegevens in verkeerde handen vallen.

De update zorg ervoor dat tijdens het surfen op het web alle certificaten die verstrekt zijn door DigiNotar als onbetrouwbaar worden aangemerkt. Dit heeft als gevolg dat bij bepaalde online overheidsdiensten die nog niet voorzien zijn van nieuwe certificaten, zoals de website van de gemeente Helmond, een melding verschijnt waarbij je gewezen wordt op de gevaren.

De update is te downloaden voor Mac OS X 10.7 Lion en 10.6 Snow Leopard. Uiteraard vind je de updates ook via het menu  > Software-update

Reageer op artikel:
Beveiligingsupdate na fraude met online certificaten
Sluiten