Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 6 september 2011

Apple’s vergeten oprichter schrijft biografie

Ronald Wayne was na Steve Jobs en Steve Wozniak de derde oprichter van Apple. Hij hield het er echter maar 12 dagen vol. Daarna verkocht hij zijn aandeel van 10% in het bedrijf voor $800,-, 35 miljard dollar minder dan het nu waard zou zijn. Waarom hij daar geen spijt heeft kon je al horen in het interview dat OMT twee jaar terug met hem hield, maar het staat nu ook te lezen in zijn autobiografie.

In het boek Adventures of an Apple Founder schrijft Wayne over zijn korte tijd aan de top van Apple en het kleurrijke leven dat hij daarna leidde als wetenschapper, uitvinder en amateur filosoof. Het boek is online te koop in de Amerikaanse iBooks-store of in de Amazon Kindle-store.


Trailer OMT’s interview met Ron Wayne


OMT podcast #152; interview met Ronald Wayne


Het volledige OMT interview met Ronald Wayne

Reageer op artikel:
Apple’s vergeten oprichter schrijft biografie
Sluiten