Jojo890
Jojo890 Nieuws 26 september 2011
Leestijd: 1 minuut

Apple wil licentie kopen voor 3G patenten

Samsung heeft enkele weken geleden Apple aangeklaagd vanwege een patent dat het bedrijf geschonden zou hebben. Het gaat over een 3G technologie die Samsung gepatenteerd heeft. Vanochtend konden beide partijen dit uitvechten voor de Haagse rechtbank. Daar heeft Apple aangegeven voor de technologie te willen gaan betalen.

Wie denkt dat alles nu in kannen en kruiken is heeft het mis. Samsung en Apple zijn het nog niet eens over de prijs voor de bewuste licentie. Samsung beschuldigt Apple ervan gesprekken hierover steeds uit te stellen. Apple daarentegen zou het voorgestelde bedrag veel te hoog vinden en daarom bewust niet reageren.

Samsung wil 2,4 procent hebben van de prijs van de chip voor elke patent waar Apple gebruik van maakt, meldt 9to5mac. Apple vindt dat het gebruik van de 3G-patenten van Samsung zo minimaal is dat de vergoeding veel lager zou moeten zijn.

Voorlopig staan beide partijen dus nog lijnrecht tegenover elkaar en is er nog weinig reden tot optimisme. Op 14 Oktober zal de rechter uitspraak doen over de zaak. Dan zal besloten worden of de 3G producten van Apple nog wel of niet meer verkocht mogen worden in Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple wil licentie kopen voor 3G patenten
Sluiten