Apple laat in 2011 Nokia achter zich

15 reacties

Had Nokia in 2010 zo op het eerste gezicht nog weinig te dulden van concurrent Apple, dit jaar lijkt het erop dat de Finse gigant het onderspit moet delven als het gaat om het aantal verkochte smartphones wereldwijd. Nokia zal vanaf 2011 genoegen moeten nemen met het zilver.

Volgens Digitimes verscheept Apple in 2011 86.4 miljoen iPhones, een stijging van 81.9%  ten opzichte van 2010 waarin 47.5 telefoons van Apple werden verkocht. Nokia moet het in 2011 doen met 74.4 miljoen verkochte smartphones, een daling van 25.8 % ten opzichte van 2010, waarin Nokia 100.3 smartphones wist te verhandelen. In 2011 neemt Apple dus het stokje van Nokia over.

Volgens DigiTimes is Apple niet de enige producent die enorme toenames in verkoopaantallen laat zien. Ook directe concurrenten Samsung en HTC doen het goed, met stijgingen van respectievelijk 191.3% en  106.2%.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Paulkwee

  Oke

 • Profielfoto
  JustThatDutchGuy

  hmm, blijf toch nog blij met m’n nokia 6700 classic:)

 • Profielfoto
  bugboy

  Ik moet zeggen dat ik de nieuwe Samsung toestellen ook niet verkeerd vind. Mooie hardware voor een goede prijs. Alleen vind ik Android wat rommelig t.o.v. iOS. Mooi dat de iPhone nu echt concurrentie heeft…

 • Profielfoto
  LighScan

  Het is vooral het imago van Symbian, het OS dat Nokia voor zijn smartphones meestal gebruikt, dat beschadigt is geraakt. Mensen neigen meer naar iOS, Android en WP7 dan naar Symbian. Dat hebben ze zelf ook inmiddels door, gezien ze nieuwe smartphones met WP7 gaan uitbrengen. Qua hardware zijn Nokia smartphones niet slecht.

 • Profielfoto
  Ovomaltine

  Het verbaasd me dat zoveel mensen voor de duurste smartphone kiezen…

 • Profielfoto
  Aidovive

  @Ovomaltine Wellicht de duurste maar tevens ook de meest gebruiksvriendelijke.

 • Profielfoto
  MouseMighty

  Euh is 2011 al dan voorbij of heb ik iets gemist?

 • Profielfoto
  Festen

  ” ten opzichte van 2010 waarin 47.5 telefoons van Apple werden verkocht”
  Ben benieuwd wie vorig jaar die halve iPhone heeft gekocht :innocent:

 • Profielfoto
  recoiller

  Ik zie bijna nooit meer Nokia telefoons..

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Er zijn nog genoeg telefoons van Nokia, maar inderdaad Apple en vooral natuurlijk Samsung hebben in de verkoop enorme sprongen gemaakt. Samsung vooral door het uiterlijk en een deel van de werking van de iPhone schandelijk na te maken.
  Toch waren en zijn Nokia’s helemaal niet verkeerd. Mijn jongste zoon heeft al 2 jaar de Nokia Music Express of zoiets, die werkt op Symbian en waar hij talloze gratis apps voor kan downloaden en verder allerlei dingen mee kan die zelfs op iPhone of Blackberry niet kunnen. En een prima geluidskwaliteit voor muziek. Daar kan de iPhone met z’n zachte blikkerige geluid niet aan tippen (wanneer wordt daar iets aan gedaan? we zitten niet allemaal de hele dag met die witte dingen in onze horen!)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  En dan nog ff dit: Nokia gaat vooral down the drain omdat ze hun eigen identiteit zijn verloren en vervolgens ook niet meer in hun eigen besturingssysteem geloven. En dat ook nog ’s zelf breed naar buiten hebben gebracht. Hoe dom kan je zijn! Door de keuze te maken voor Windows zal het volgens mij alleen maar slechter gaan. Als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld Sony-Ericcson – twee bedrijven die gefuseerd zijn, hun krachten en kennis gebundeld en nu nog steeds prima GSM’s maken met mooie modellen in eigen stijl – zoals de Xperia Arc, mooi ding! – dan is dat een heel verschil.

 • Profielfoto
  Japsuh

  Beetje off-topic, maar wij bevinden ons in Nederland. Hier gebruiken wij om decimalen te scheiden een komma en geen punt, nu is het nogal verwarrend (dus voor de duidelijkheid, 81,9% en niet 81.9%).

 • Profielfoto
  Dustin24

  @Japsuh
  Dankje, nu snap ik het verhaal wel:neutral:

 • Profielfoto
  Mac058

  Beetje off-topic, maar wij bevinden ons in Nederland. Hier gebruiken wij om decimalen te scheiden een komma en geen punt, nu is het nogal verwarrend (dus voor de duidelijkheid, 81,9% en niet 81.9%).

  Bedankt voor je les! Nu snap ik het verhaal inderdaad wel, met die punten was het zo verwarrend hé!:confused: [sarcastic/.]

 • Profielfoto
  jooh-de-manne

  @Dustin24 en @Mac058

  Hoe, snapde je hedt verhael daarveur niet dan???:wink: