Jojo890
Jojo890 Nieuws 28 september 2011

Amazon’s eerste tablet: de Kindle Fire

Na een succesvolle serie Kindle e-readers presenteerde topman Jeff Bezos vanmiddag Amazon’s eerste tablet computer, de Kindle Fire. Een 7 inch tablet met een resolutie van 1024 x 600 pixels, zonder camera’s maar met een zeer aangename prijs: 199 dollar.

De tablet beschikt over een aangepaste versie van Android en biedt veel mogelijkheden. Zo is de Fire voorzien van e-mail, een webbrowser én Amazon’s eigen online mediawinkel. In deze mediawinkel kunnen onder andere muziek, films, tijdschriften en apps worden gekocht. Het apparaat ondersteunt geen 3G maar alleen wi-fi, je bent dus niet overal online. De Kindle is uitgerust met een niet nader gespecificeerde dual core processor en gaat op een volle accu ongeveer 8 uur mee. In vergelijking, de iPad houdt het tot 10 uur vol. In het apparaat zelf zit 8 gigabyte geheugen. Daarnaast kun je voor Amazon-content gebruik maken van gratis opslag bij Amazon in de ‘cloud’.

Naast deze tablet kondigde Amazon ook de Kindle Touch met en zonder 3G aan en wordt de bestaande Kindle in prijs verlaagd tot 79 dollar. De Kindle Touch met aanraakscherm kost 20 dollar extra en voor nog eens 50 dollar meer heb je een Kindle Touch 3G waarmee je overal e-books kunt downloaden en spartaans kunt internetten op een zwart/wit e-ink scherm.

Maar interessanter is de Kindle Fire. Deze ligt vanaf 15 november in winkels in de Verenigde Staten. Later zal dit worden uitgebreid naar meer landen.

Naast het formaat is het grootste verschil tussen de Kindle Fire en de iPad de prijs. De Kindle Fire is meer dan de helft goedkoper. Amazon kan dit doen, omdat de Fire aanhaakt op het Amazon-ecosysteem: een goed gevulde mediawinkel met muziek, films, TV-series en e-books waaruit veel vervolgomzet valt te genereren. Maar maakt dat de Fire tot een mogelijke iPad-killer?

Reageer op artikel:
Amazon’s eerste tablet: de Kindle Fire
Sluiten