Air en mini zorgen voor groei in verkoop

4 reacties

Dit kwartaal gaat het goed met de verkoop van Macs. Vooral de nieuwe Mac mini en MacBook Air die in juli werden uitgebracht doen het prima. Volgens Businessinsider kan de groei van de verkoop van Macs in de eerste twee maanden van het derde kwartaal vastgesteld worden op 22%.

In feite houdt dit dus in dat de verkopen 22% hoger liggen dan in diezelfde maanden vorig jaar. De groeiprognose over het totale kwartaal van september wordt geschat op 16%. Businessinsider baseert hun uitspraken op officiële cijfers van de NPD Group, de organisatie die verkoopaantallen van consumentenelectronica nauwlettend in de gaten houdt. Naast twee nieuwe modellen Macs wordt de groei eveneens toegeschreven aan de komst van Mac OS X Lion. Opvallende voetnoot; met de verkoop van iPods gaat het slechter dan vorig jaar.

In diezelfde twee maanden is de verkoop van iPods gedaald met 16%. De iPod Touch doet het nog steeds goed, maar de rest van de iPods gaan minder snel over de toonbank. Als reden kan hier het succes van de iPhone worden aangedragen, aangezien mensen de telefoon steeds meer gebruiken als hun enige manier van mobiele mediaconsumptie.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Hanky Dussen

  Zo opvallend is die voetnoot nou ook weer niet: het gaat al een tijd slechter met de verkoop van iPods. De iPod touch doet het nog goed, maar de andere modellen hebben hun beste tijd gehad.

 • Profielfoto
  maluku-nick

  Aan een iPhone heb je ook meer dan genoeg heh

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Langzamerhand wordt de iPod ook een achterhaald concept. Misschien alleen nog kleine iPodjes voor kinderen en sporters. In plaats van een iPod touch kan je net zo goed een iPhone kopen. Die is wel duurder ja. Maar misschien….met een goedkopere versie van de iPhone 4….!

 • Profielfoto
  essiw

  @MacAanZee
  De iPhone is vergeleken bij de ipod touch erg duur. Als je al een telefoon hebt of gewoon een goedkope telefoon wilt en je hoeft er geen duur abonnement bij (met prepaid is de iPhone al helemaal niet te betalen) ga je gewoon geen iPhone kopen en koop je dus een iPod Touch voor je muziek.
  Ik zie de iPod touch het niet echt heel slecht gaan doen behalve als er wel een heel erg goedkope iPhone uit gaat komen.
  .
  We moeten trouwens dit bericht ook met een korreltje zout nemen, je kan niet altijd een stijgend verkooppercentage hebben want de mensen met een iPhone kopen minder snel een nieuwe iPhone omdat ze nog blij zijn met de iPhone die ze al hebben.