Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 13 september 2011

Air en mini zorgen voor groei in verkoop

Dit kwartaal gaat het goed met de verkoop van Macs. Vooral de nieuwe Mac mini en MacBook Air die in juli werden uitgebracht doen het prima. Volgens Businessinsider kan de groei van de verkoop van Macs in de eerste twee maanden van het derde kwartaal vastgesteld worden op 22%.

In feite houdt dit dus in dat de verkopen 22% hoger liggen dan in diezelfde maanden vorig jaar. De groeiprognose over het totale kwartaal van september wordt geschat op 16%. Businessinsider baseert hun uitspraken op officiële cijfers van de NPD Group, de organisatie die verkoopaantallen van consumentenelectronica nauwlettend in de gaten houdt. Naast twee nieuwe modellen Macs wordt de groei eveneens toegeschreven aan de komst van Mac OS X Lion. Opvallende voetnoot; met de verkoop van iPods gaat het slechter dan vorig jaar.

In diezelfde twee maanden is de verkoop van iPods gedaald met 16%. De iPod Touch doet het nog steeds goed, maar de rest van de iPods gaan minder snel over de toonbank. Als reden kan hier het succes van de iPhone worden aangedragen, aangezien mensen de telefoon steeds meer gebruiken als hun enige manier van mobiele mediaconsumptie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Air en mini zorgen voor groei in verkoop
Sluiten