Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 19 augustus 2011

WSJ: iPad 3 begin 2012, mét Retina-display

Het is best lekker dat er dingen in het leven bestaan waar je zeker van kunt zijn; je wordt geboren en gaat dood, je betaalt belasting en Apple verschijnt jaarlijks met updates van diens producten. Zo is het eerste kwartaal van het jaar sinds 2010 de tijd voor een update van de iPad.

Zo ook in 2012, aldus de Wall Street Journal. De krant heeft van een anonieme bron vernomen dat de iPad 3 in de eerste maanden van 2012 in de winkel moet liggen, voorzien van een Retina-display met een resolutie van 2048×1536, dubbel de resolutie van de huidige iPad. Rondom dit display zijn er nog wel wat problemen. Zo is het fabrikant Chimei Innolux niet gelukt om een dergelijk scherm af te leveren. Apple wil met het nieuwe display de resolutie gelijk krijgen aan die van de iPhone 4, maar het grotere formaat van het scherm van de iPad lijkt problematisch te zijn.

Volgens de Wall Street Journal begint Apple in oktober met het testen van het nieuwe apparaat en zijn er al bestellingen geplaatst bij leveranciers voor de volgende versie van de populaire tablet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WSJ: iPad 3 begin 2012, mét Retina-display
Sluiten