Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 17 augustus 2011

Weeralarm: houd je Mac cool

De weergoden zijn ons niet bijzonder gunstig gezind deze zomer. Maar niet getreurd, want deze week voorspellen de weergoden fraai zomerweer met temperaturen tot wel 30 graden. Allemaal leuk en aardig, maar is jouw Mac wel voorbereid op deze ‘Hollandse hittegolf’?

OMT zet een aantal zomertips op een rij om zowel je Mac als jezelf koel te houden. Te beginnen met je Mac. Heb je deze week namelijk het gevoel dat je computer wel wat verkoeling kan gebruiken, dan biedt smcFanControl soelaas. Deze app nestelt zich in de menubalk waarna je de snelheid van de ventilator handmatig kunt verhogen. Gevolg: meer herrie, maar een koelere Mac. 

Heb jij zelf meer last van de warmte dan je Mac, dan is Dock Fan misschien een optie. Deze ventilator kun je aansluiten op je iPhone. Je hebt geen batterijen nodig want hij wordt gevoed door de iPhone zelf. Heb je je iPhone goed opgeladen, dan kun je 6 uur blazen. Langer moet je toch niet op het strand zitten. Het kleinood kost ongeveer 10 euro.

Blijf je deze week lekker op de bank zitten met je laptop, dan is de iLap misschien iets voor je. De iLap zorgt ervoor dat de warmte van je MacBook niet je beenhaar wegschroeit, maar dat het dankzij een verhoging netjes weg kan stromen. Het mes snijdt aan twee kanten: je MacBook blijft cool en je benen ook. Bijkomend voordeel is dat mannen vruchtbaar blijven, ook niet onbelangrijk.

Heb jij nog tips om jezelf of je Mac cool te houden?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Weeralarm: houd je Mac cool
Sluiten