Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 30 augustus 2011

Inkling: digitaal tekenen, maar dan analoog

Je kan geen espressobar of macrobiotische broodjeszaak binnenlopen zonder ‘m te zien; de hippe, vaak zwaar bebaarde en bebrilde hipster die lekker op zichzelf aan het schetsen is in z’n zwarte Moleskine-boekje. Maar ja, hoe krijgt hij nou al die geniale tekeningen in z’n net-zo-hippe MacBook om ze te delen met z’n Facebookvrienden? Daar heeft Wacom nu een antwoord op gevonden: de Inkling.

Het idee van de Inkling is dat je gewoon op papier kan tekenen, zij het met een speciale drukgevoelige pen. Deze registreert je bewegingen en de druk op het papier. Die informatie wordt doorgestuurd naar een kastje dat je bovenaan je papier klemt. Je kan zelf aangeven in hoeveel lagen je je tekening wil opbouwen. Zodra je klaar bent sluit je het Inkling-kastje aan op je  Mac en krijg je je handgemaakte tekening als vector bestand en in lagen binnen om uit te printen of om na te bewerken in Adobe Photoshop of Illustrator.

Goedkoop is de Inkling niet. Het setje, bestaand uit de pen met reservestiftjes en de ontvanger in een stylish etuitje, kost € 169,90. Toch kunnen wij ons voorstellen dat menig architect, kunstenaar of illustrator op dit moment likkebaardend op zoek is naar een bestelknop. Welnu, die vind je hier, op de site van Wacom. De levering laat nog wel minimaal 20 dagen op zich wachten.

Reageer op artikel:
Inkling: digitaal tekenen, maar dan analoog
Sluiten