T-Mobile past abonnementen aan: meer internetten is meer betalen

68 reacties

Na Vodafone en KPN komt nu ook T-Mobile met een nieuw arsenaal aan abonnementen. Er zijn drie soorten abonnementen: Smart Start, Smart Plus en iSmart. De laatste is bedoeld voor de internettende iPhone gebruiker. Grote vraag is: knijpt ook T-Mobile op internet?

Ja, ook T-Mobile ziet in dat het roer omgegooid moet worden met het toenemende aantal ‘smartphones’ en VoIP- en chatdiensten als Skype en Whatsapp. Ieder abonnement krijgt een datalimiet. Bij het goedkoopste abonnement, iSmart 150, is dat 500MB, bij de andere abonnementen 1000MB. Overschrijdt je deze grens, dan kun je voor €4,95 per maand blijven internetten. Echter, wel op een snelheid van 64Kb/ps. Wil je dit niet, dan kun je je datalimiet ‘resetten’. Dit kost €10, maar dan heb je wel weer een snelle verbinding van 7.2Mb/ps.

De nieuwe abonnementen gaan per 15 augustus in. Lees verder voor een overzicht van de specificaties van het iSmart abonnement.

 

Download de volledige specificaties van alle abonnementsvormen van T-Mobile:

UPDATE
– Met alle abonnementen kun je gratis gebruik maken van de T-Mobile hotspots
– Visual Voicemail kost €1,99 per maand

Reacties

68 reacties
 • Profielfoto
  Gastonw

  Niet te vergeten: Voor Visual Voicemail op je iPhone ga je €1,99 per maand extra betalen.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Zat er in… het valt me nog mee dit…

 • Profielfoto
  Maurice van Warven

  Als ik het goed begrijp kan ik nog steeds onbeperkt internetten met het goedkoopste abonnement voor 34,90 euro?

  Dit vind ik nog niet zo gek zegmaar.. Mits ik dit goed interpreteer?

 • Profielfoto
  Aanrecht

  Ik vind dit eigenlijk wel een nette oplossing. voor 5 euro doorinternetten en voor een 10tje resetten. Hmm.

 • Profielfoto
  KingChaos

  En als je nou je huidige iPhone abonnement verlengt op het einde van je termijn… Krijg je dan deze regels, of nog de oude?

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Amai, wat is dat duur zeg!
  .
  Ik heb elke maand 1000 sms’en, 2GB data en 15 euro beltegoed… Voor 15 euro.

 • Profielfoto
  Ree

  doorinternetten…. op 64kbps. Sorry, maar dat is toch echt bar en bar weinig. Dat is nog minder dan 1%.
  Beetje zelfrespecterend bedrijf zou de ondergrens (let wel; bij een 7.2 Mbps verbinding normaal gesproken) op 256 kbps zetten. dat is al een vertraging van 96%

 • Profielfoto
  iMacDonalds

  @Niiiiiiiick
  Welke provider heb je? Klinkt goed…

 • Profielfoto
  MEEUW

  Laat ik maar eerst eens normaal internet hebben op mijn mobiel.
  Die 7,2 mb/s haal ik never nooit. Altijd het idee dat ik op een oud isdn lijntje zit te interneppen.

 • Profielfoto
  Robert

  Tov mijn iPhone 150 ’08 abo (29,95) nu dus 29,95 + 4,95 + 1,99 ==> 7 euro duurder. Dat is een stijging van ruim 23%!

  En dan ook nog een snelheidsverlaging bij limiet en geen “150 en 150” maar “150 of 150”.

  Jammer dat ik bij het laten doorlopen van mijn oude contract geen nieuw toestel krijg…

 • Profielfoto
  youp.c

  @iMacDonals het is een Belg dus zal wel MobileVikings of Mobistar zijn (en anders proximus)

 • Profielfoto
  lwdehaas

  Ik heb in april nog een i150 abonnement afgesloten met een iPhone 4 en daar zijn de voorwaarden ongeveer hetzelfde als bij het iSmart 200 abonnement, alleen betaal ik nu (4,55×24=) €109 minder. Ik kan voor 1000 MB internetten maar daarna krijg ik ook de slakkenverbinding.

  Zo heel veel is er dan volgens mij niet veranderd, op honderd euro na.

 • Profielfoto
  error

  Klinkt allemaal niet zo dramatisch. Ik heb nu een i300 abonnement. Die 1000MB per maand haal ik nevernooitniet omdat ik meestal in een Wi-Fi omgeving zit. En die 2 euro voor visual voicemail vind ik geen probleem.

  VRAAG: Ga ik straks automatisch/dwangmatig naar iSmart 300, of mogen ze niets aan mijn huidige abonnement veranderen???

 • Profielfoto
  ArthurW

  @error en alle andere met die vraag.
  Als je je huidige abo laat doorlopen gelden de oude voorwaarden. MAAARRRRR, jullie abo’s zijn waarschijnlijk MET een toestel. Die zijn over het algemeen duurder dan simonly. En hier zit de crux. Je kan NIET onder de oude voorwaarden overstappen op simonly. Dan moet je een nieuw abo afsluiten. Ofwel, nu nog snel een simonly afsluiten en de verhogingen omzeilen.

 • Profielfoto
  Mich

  inderdaad, Mobile vikings! Belgie is toch nog goed voor iets!:)

 • Profielfoto
  Julian Gijsen

  Was de enige reden om bij T-Mobile te blijven. Die is nu ook weg, dus het wordt vergelijken geblazen in november want alle providers zijn nu officieel klote geworden (ik verbruik 1,7 GB per maand gemiddeld).

 • Profielfoto
  Furka

  ” Per kwartaal betaalt u € 2.50 SIM-administratiekosten”:eek:

 • Profielfoto
  MacSjon

  Net even gekeken wat mij dataverbruik is en kom tot de conclusie dat ik ruim over die 500mb heen ga die bij mijn i150 hoort. Ik kom aan ruim 1,5GB per maand dus ik ben blij dat ze de huidige abonnementen niet mogen aanpassen. Dat het of/of geworden is ipv en/en met bellen en sms vind ik prima daar ik meestal 90% over hou aan het eind van de maand (wie belt of sms’t er tegenwoordig nog?)

 • Profielfoto
  joosty

  En waar ga ik zie zien wat ik precies verbruikt hebt?

 • Profielfoto
  ArtHarg

  Ook een interessante: “Uw verbruik wordt per dag vastgesteld en naar boven afgerond op 1 MB of een veelvoud daarvan.” Wordt het per dag afgerond of wordt het totaal aan het eind van de maand afgerond? In het eerste geval krijg je maandelijks al 30-31MB verbruik voor je kiezen als je alleen maar dagelijks je mail even checkt.

 • Profielfoto
  Steve Werk

  Same problem here…
  Gemiddelde gebruik van rond de 1,2 GB per maand (ja ik tether ook)
  Dus ik moet gaan rondkijken, komt er in ieder geval op neer dat ik met mijn nieuwe abbo vanaf september minimaal €15,- meer kwijt ben voor hetzelde
  (AFZETTERS)

 • Profielfoto
  McNismo

  Hoe kan je zien of je de datalimiet bereikt hebt?

 • Profielfoto
  LighScan

  Ik heb voor 15 euro zelfs nog meer dan jullie abonnement van iSmart1000. Nederland is behoorlijk duur voor mobiel internet blijkbaar.

 • Profielfoto
  BigAL

  iedereen aan de FON! We’ll teach them providers!

 • Profielfoto
  Brainalyser

  Die 4,95 zal wel weer automagisch afgeschreven worden, dus zonder dat je er erg in hebt betaal je 4,95 extra. En ook wel een beetje zuinig dat ze bij de dure abonnementen het datalimiet niet even naar 1,5 en 2 gb opschroeven.

 • Profielfoto
  iPot

  We moeten die providers boycotten. Dit is echt belachelijk!!

 • Profielfoto
  Cube

  Bizar dat mensen hier mee akkoord gaan. Ik heb gewoon vorig jaar een CONTRACT afgesloten bij T-Mobile. Waar verdomme op papier staat, zwart-op-wit, wat ik betaal en krijg voor het internetten. Bizar dit.

 • Profielfoto
  Qmagic

  Ik heb gewoon vorig jaar een CONTRACT afgesloten bij T-Mobile. Waar verdomme op papier staat, zwart-op-wit, wat ik betaal en krijg voor het internetten. Bizar dit.

  Je huidige situatie blijft tot het einde van je contract, alleen voor nieuwe (of als je gaat verlengen) veranderd het naar deze nieuwe voorwaarden. Dus tot die tijd niks aan de hand.

 • Profielfoto
  nebilem

  Huh? Is internet van Tmobile niet altijd al 64Kb/ps geweest? Althans dat gevoel heb ik altijd gehad. In hartje Leiden kan ik niet eens mn rooster checken.

 • Profielfoto
  Bart01

  – Gaat de snelheid nu standaard omhoog? Omdat het eerst altijd 2,0 Mb/s was en nu 7,2 Mb/s of is dat alleen als je het reset?
  – Blijft het (bijvoorbeeld) 300 sms EN 300 minuten? Omdat er een ‘/’ staat, vind ik dit niet duidelijk.

 • Profielfoto
  iMC

  Ik heb nu het i150 abo. Het loopt eind deze maand af. Ik laat het doorlopen, tot een nieuwe iPhone uitkomt. Eens kijken wat ze dan voor een abo met iPhone vragen.
  Zo’n grote ramp is het niet voor mij. Ik internet het meest als ik thuis ben, met wifi dus. Ik moet er alleen aan denken de apps niet meer bij te werken als ik niet thuis ben, dan tikt het snel door. Voor mij is het iSmart met 500 mb wel haalbaar.

 • Profielfoto
  defores

  @Maurice van Warven

  Zodra je boven de 500MB of 1000MB komt en 4,95 extra per maand betaald.
  Dan krijg je onbeperkt internet met een upload en download van 64kb (heb je dus bijna niks aan op het netwerk).

  Aangezien mijn abonnement een dikke jaar duurt is het erna voor mij afgelopen met T-Mobile. Alternatief Vodafone en KPN begin ik ook niet aan.

  Ik zie het als een kartelvorming/prijsafspraak en weiger daar in mee op te gaan/accepteren, het zijn pure smoesjes. Hopelijk grijpt de overheid in.

  Ik geloof niet dat T-Mobile nu ineens prijzen omhoog moeten schroeven en voorgaande jaren het wel uit kon. Dat gaat er bij mij er niet in!

 • Profielfoto
  jf

  Niet te vergeten: Voor Visual Voicemail op je iPhone ga je €1,99 per maand extra betalen.

  ” Per kwartaal betaalt u € 2.50 SIM-administratiekosten”:eek:

  .
  Inderdaad zomaar even twee kleine dingetjes die er ook nog even bijkomen en waar je makkelijk overheen leest.
  .
  Bijzondere praktijken van de providers: eerst iedereen aan het mobiel internet krijgen en er flink aan laten wennen en dan de prijs flink omhoog schroeven onder het mom van dat men niet had verwacht dat er zoveel gebruik van zou worden gemaakt. Ammehoela, dat was natuurlijk gewoon voorzien en dit is stap twee. Er zijn veel markten waar deze werkwijze inmiddels al ruimschoots bewezen is, de telecomsector is de volgende.
  .
  Afgelopen week een “onbeperkte” weekpas Travel & surf gehad, die in de praktijk 100MB op normale snelheid biedt, waarna de snelheid ook afgeknepen wordt. Met zeer selectief gebruik van internet heb ik het keurig binnen de 100MB gehouden, maar dat betekende wel dat ik serieus op moest letten lang niet alles te doen wat ik normaal mobiel doe.
  .
  Dat er wat moet gebeuren is denkbaar, maar zet dan ook in op een hele rappe uitbreiding van het aantal WiFi hotspots wat door klanten gratis mag worden gebruikt. In de grotere steden kun je door een uitgekiend netwerk van hotspots in feite je klanten grotendeels van het 3G netwerk afhouden… Lijkt me meer zoden aan de dijk zetten dan dit. Maar goed, op deze manier verdienen ze natuurlijk lekker aan ons klanten.
  .
  En geheid dat we (ik incluis) het uiteindelijk toch allemaal maar weer slikken. Deels gedwongen, want van echte concurrentie is natuurlijk allang geen sprake meer…

 • Profielfoto
  ¿`„

  Uiteindelijk moeten ze hier van terug komen. Net als de kabel en adsl providers ruim tien jaar terug…

 • Profielfoto
  redmerleistra

  @KingChaos
  Als je verlengd moet je kiezen uit 1 van de nieuwe abonnementen, oude vormen kun je niet meer kiezen..
  @Bart01
  Bij het iPhone abonnement uit ’08 was de snelheid 2,0 Mb/ps en had je 300 minuten EN 300 sms-jes. Bij de huidige (tot 15 aug) i-abonnementen had je al 7,2 Mb/ps en 300 min OF 300 sms-jes. Bij het nieuwe iSmart is het ook 150 min OF sms-jes.

 • Profielfoto
  dannycoolen

  Ik vind het werkelijk ongelofelijk deze prijzen.
  Snap niet waar ze allemaal mee bezig zijn geweest de laatste tijd.
  Iedereen wil een iphone en een blackberry verkopen.
  Vervolgens gaan ALLE providers lopen te janken dat er wel erg veel geinternet word.
  Om vervolgens de prijzen en de voorwaarden enorm te gaan lopen opvoeren.

  voor 4,95 mag je onbeperkt blijven internetten @64kb/s jezus waar leven we in een stenen tijdperk ofzo? Begin van het internettijdperk waren de snelheden zo.
  Nee je mag vervolgens weer voor een 10tje internet recette leuk hoor.

  Vervolgens hanteert T-Mobile ipv 300 min EN 300SMS bijvoorbeeld nu ineens 300MIN/SMS ik vind het allemaal schandalig.
  En om vervolgens nog maar te zwijgen over die 1,95 extra voor visualvoicemail.

 • Profielfoto
  wimbers

  zo dan, dat abo spotify premium is ook niet echt niet meer interessant zo….
  (luister veel in de auto naar mijn playlists en dat tikt lekker aan. ik ga echt niet mijn playlists synchen, dan is het net itunes)

 • Profielfoto
  Paclos

  En dan te bedenken dat je mobiele telefoongesprekken ook gewoon uit dataverkeer bestaan.. Gaat straks zeker ook nog van de bundel af?!

 • Profielfoto
  defores

  Dat er wat moet gebeuren is denkbaar, maar zet dan ook in op een hele rappe uitbreiding van het aantal WiFi hotspots wat door klanten gratis mag worden gebruikt.

  En dat zijn nu risicovolle verbindingen, test maar met een sniffer Applicatie en iedereen kan je IP zien, je Mac adres, welke service je draait en package je verstuurd. Nep-hotspots opzetten om je wachtwoorden te ontfutselen.
  Je ziet alle gebruikers die verbonden zijn, laat je nou net eens voor je thuisnetwerk een aantal mappen voor iedereen gedeeld hebben. Je vergeet dit 1x aan te passen als je verbinding met een hotspot maakt en je bent de sjaak. Veiligheid is hier een zeer groot risico. Zo handig zijn die hotspots als je niet weet wat je doet.

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Maar ja ik weet niet wat jij in je mappen stopt, maar ik niet zoveel wat iemand anders niet mag zien:P. Kijk als ze met je bankshit aan de gang gaan….maarja wie doet dat in het openbaar:P? Ik in ieder geval niet.

  Tsja, T-Mobile moest er ook aan. Is ook niet zo gek met iedereen die als een gek loopt te internetten. Als de vraag sneller stijgt dan het aanbod, gaat de prijs omhoog;). Ik vind 30 euro voor een beetje internet onderweg sowieso al duur en dit gaat mijn pet helemaal te boven:P. Ik wacht wel tot ik thuis ben en anders dan maar geen internet haha:P.

 • Profielfoto
  Zakske

  Nederland is behoorlijk duur voor mobiel internet blijkbaar.

  In Nederland hebben de providers mobiel internet extreem gestimuleerd, alleen zijn die lage prijzen niet houdbaar.

 • Profielfoto
  arinzo

  In dit artikel worden de nieuwe abonemmenten erg slecht uitgewerkt… Klopt geen reet van dit artikel. Tip voor een ieder is om de onderstaande links naar de pdf te lezen.

 • Profielfoto
  jamy016

  Ik hou het lekker bij het abonnement die ik ooit bij mijn iPhone 3G heb afgesloten (iPlan volgens mij, maar vroeger heeft het volgens mij ook nog iPhone abonnement en i-Abonnement geheten. Weet ik veel.) 150 min + 150 sms + onbeperkt internet @ 3,6 Mbps voor 30 euro in de maand. Ze hebben me een paar maanden geleden al via e-mail geprobeerd een nieuw abo aan te smeren, ze wouden me paaien met 7,2 Mbps maar dan wel 150 gecombineerde SMS-jes en minuten, dus zeg maar de helft. En even duur. Ja daahaag, ik heb nu al niet genoeg minuten.

 • Profielfoto
  KiDo

  Ik heb “gelukkig” nog steeds 300 smsjes EN 300 minuten, en nog onbeperkt, ongeknepen internet, en mag dat nog een jaar doen zo.

  Ik hoop dus ook echt dat tegen september 2012 deze fratsen weer een beetje afgedaald zijn. Wat een idiote actie, en ik zie die gast van t-mobile nog zeggen dat t-mobile daar niet aan doet en blablabla…

 • Profielfoto
  Ezra

  Mijn contract is al verlopen maar loopt als het ware door totdat ik mijn abonnement verleng. Wat gebeurt er nu dan met mijn abonnement?

 • Profielfoto
  athens

  Er is maar één remedie tegen deze vorm van de klant uitknijpen.
  We zijn kapot gegaan aan de successen die we zelf hebben gerealiseerd.

  Zelf een iPhone kopen, desnoods een secondhand en onbeperki internet abonnement voor weinig halen.

  Laat de providers het heen en weer krijgen, gelegaliseerde criminaliteit is het.

 • Profielfoto
  rene.derksen

  Die datalimieten vind ik nog wel redelijk mits je de toekomstige normen en waarden van het nieuwe bellen (internetten) accepteerd, wat me hier meer zorgen baadt is dat bellen en smsen uit één bundel gaat…. Ik stuurop dit moment zo’n 300smsjes per maand en bel voor meer als 400 minuten, en dat voor 60 euro…. Daar ga ik in de toekomst dus hard achteruit… Misschien toch maar weer naar hi, waar 1 minuut tenminste nog gelijk staat aan TWEE smsjes….

 • Profielfoto
  JMO

  Kijk, dit vind iets maatschappelijke prijzen. Ze zijn hoog, maar het is beter dan wat die ranzige Vodafone en KPN doen

 • Profielfoto
  Harrie86

  Die tarieven zijn incl. iPhone 4 ? Wat doen de sim-only abbo’s?

 • Profielfoto
  onemorevaral

  Lees ik dat goed? Er staat: ‘Bundeltarief minuut, Sms of Mms’ 10 cent, dus je krijgt geen gratis belminuten meer? ‘Voor belminuten, Sms’jes en Mms’jes buiten de bundel betaalt u 35 cent per eenheid’. Dit is wel en enorme verslechtering van de voorwaarden. Met de 500 MB limiet heb ik overigens geen problemen, daar kom ik lang niet aan.

 • Profielfoto
  Rickje

  Kijk eens op BEN.nl – http://www.ben.nl/

  Per maand € 11,94
  Eenmalig € 10,00

  En dat voor 250 belminuten en 1 GB dataverkeer. (Ik heb nog onbeperkt internet bij me afgesloten abbo van 4 maanden geleden)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik begrijp het gezeur helemaal niet. Ik heb nu onbeperkt internet via T-Mobile en gebruik ongeveer 1Gb data per maand, met heel gewoon internetten (wél veel) en apps als WhatsApp, Viber etc. Bij T-Mobile betaal ik daar nog een jaar lang € 29,95 voor, inclusief 150 belminuten én 150 sms’jes én visual voicemail. Als ik daarna dat abonnement laat doorlopen BLIJFT dat gewoon zo. Dan verandert er niets aan de prijs.
  Voor nieuwe abonnementen waarbij je 1Gb data gebruikt zou je dus bij T-Mobile nu € 34,95 betalen, plus een kleine € 2 voor de visual voicemail (maar of dat laatste nou zo belangrijk is.
  Voor 1 Gb data in een nieuw abonnement bij T-Mobile dus ca. € 15 (€10 wat het was + € 5). Bij KPN ga je in een nieuw abonnement vanaf 1 september maar liefst €50 betalen voor 1 Gb data en bij die afzetters van Vodafone zelfs € 75….!!
  T-Mobile blijft dus ruimschoots de goedkoopste!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Kortweg gezegd: het nieuwe T-Mobile abonnement met 1Gb data voor € 34,95 is voor dezelfde prijs als het huidige (oude) KPN abonnement met max 1Gb data. Ik blijf dus gewoon lekker bij T-Mobile en laat -als de iPhone 5 simlockvrij te koop is- mijn goedkope huidige T-Mobile abonnement doorlopen.

 • Profielfoto
  Rickje

  MacAanZee, jij bent niet goedkoper dan mij uit hoor;)

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  @Niiiiiiiick
  Welke provider heb je? Klinkt goed…

  Mobile Vikings!:)

 • Profielfoto
  Italdesign

  Hilarisch…heb je straks een iphone 7676823G en dan wordt je afgeknepen:)
  Lekker blijven kopen mensen, er is niks te zien. Het valt allemaal wel mee toch?

 • Profielfoto
  vizjuul

  Betalen voor Visual Voicemail met mijn iPhone abbo? Jatsers!

 • Profielfoto
  sanius

  Las laatst op een blog van Arnoud Engelfriet dat ondanks dat je een contract hebt afgesloten daar veelal clausules zijn opgenomen waarmee de aanbieder simpelweg de voorwaarden op kan aanpassen. Nu zal dit in de praktijk niet snel gebeuren (en ik geloof dat dit voor KPN contracten geldt), maar toch.

  Nu is het nog wachten totdat er een aanbieder komt die landelijk 3g onbeperkt aanbiedt, deze zal de uiteindelijke strijd winnen. Jammer is alleen dat de mobiele netwerken onder beheer van KPN en (ik meen) Vodafone en T-Mobile liggen. Deze hebben nu een soort van tripolie positie die ongetwijfeld prijsafspraken maken onderling.

  Bukt u maar.

 • Profielfoto
  jerome

  TMobile vertelde me net dat als ik mijn huidige iphone abo verleng ik voor 27,50 per maand 300 units (minuten of smsjes) een i300 sim only abonnement blijf houden met ONBEPERKT 7,2 mbs internet, als ik maar voor 15-8 verleng.

  Mijn iPhone 4 is inmiddels simlockvrij, dus dat scheelt een hoop !
  Een i-500 kost 39,95. Ik sms toch bijna niet dus best interessant.

  Telfort simonly 400 heeft 400 minuten en 1GB data voor 11,95 per maand, maar lees slechte verhalen over Telfort, nog even uitzoeken dus. Iemand ervaringen daarmee ?

 • Profielfoto
  Anicos

  Het is wel een trend aan het worden om elk jaar weer met nog duurdere, nog klantonvriendelijkere abonnementen te komen…. Waar blijft Neelie Kroes nu?

 • Profielfoto
  Siparti

  jerome,
  Telfort maakt gebruik van het over het algemeen stabiele en goed dekkende KPN-netwerk.
  Overigens ben ik erg benieuwd naar die Sim-only van Telfort (400 + 1GB data voor 12 euro per maand) want ik ben er vrij zeker van dat die niet bestaat. Dat je dus maar wat raak typt. Of heb je een linkje?

 • Profielfoto
  Siparti

  Ik heb hem maar even samengesteld op de site van Telfort;
  .
  400 belminuten
  1 GB datalimiet
  3,6 Mbit/sec internetsnelheid
  0 SMSjes (!!)
  24 maanden contractduur
  .
  kosten: € 25,90 (!!)
  (€18,90 voor de eerste 6 maanden)

 • Profielfoto
  jerome

  @Siparti Klopt heb niet goed gelezen, die prijs is excl de data zo te zien. Tijdens het gesprek met de Tmobile medewerker keek ik op bellen.com zie screenshot

  screenshot

 • Profielfoto
  koolenboer

  Smartphones worden dadelijk echt onbetaalbaar. Eerst mensen onbeperkt laten internetten. Wachten tot iedereen die behoefte heeft en dan ineens extra geld gaan vragen. Slimme move van de providers. Zelf heb ik met een aantal vrienden op onze routers een wifi gastnetwerk open gezet zodat mensen daarop kunnen inloggen. Als meer mensen dit zouden doen scheelt dat al weer wat data verbruik. Ook denk ik dat horeca gelegenheden nu hun slag kunnen slaan door wifi aan te bieden als je bij hun op het terras een drankje doet. Heb zelf een i150 abo uit 2008 en ga mijn abonement niet meer verlengen. Koop wel een ouder type iphone. Ik laat me niet gek maken door die providers en de hype van apple.
  Dat kost je klauwen vol geld.

 • Profielfoto
  Jurriaan

  Denkt er nog iemand in oplossingen?
  Een telecom boer met onbeperkt internet biivoorbeeld.

  Iemand ervaring met youfone?
  Onbeperkt snel internet, 3,6mb/s, voor 14,95/mnd

 • Profielfoto
  imar

  Met de dekking van T-Mobile is het volgens mij schier onmogelijk om 500MB per maand te halen zonder volkomen krankzinnig te worden en subiet naar het eerste de beste wifi punt te rennen (eeeh… dit is ten minste mijn ervaring na een jaar of twee T-Mobile mobiel internet).

 • Profielfoto
  klonic

  Er was altijd al een 1 GB limiet, als je daar overheen gaat gaat je snelheid naar beneden, nu kost dat dus 5 piek extra, niet echt schokkend aangezien men nu voor het i300 abbo ook al 42,50 betaald. Ik zit met mijn iPhone 4 nu op 1,7 GB, na een jaar:razz: Ik moet wel zeggen dat dit vooral komt door het slechte netwerk van T-Mobile, thuis, in de trein en op school zit ik op WiFi en als in de trein geen WiFi beschikbaar is dan is het netwerk zo slecht dat het irritant is om mn iPhone echt te gebruiken. Beetje nu.nl is het maximum.

 • Profielfoto
  Sjaak Lemmers

  Belachelijk al die datalimieten. Ik ben onbeperkt gewend, hoe weet ik nou hoeveel datalimiet ik nodig heb. Ik weet dat KPN wennen aan datalimiet heeft, maar KPN is altijd veel te duur.