Sparrow: succesvol dankzij Mac App Store

Door: Lucas Raggers - 8 reacties

De Mac App Store is alweer zo’n 8 maanden oud. Met het uitkomen van Lion is de winkel geïntegreerd in het OS en dat betekent grotere bekendheid. En dat betekent weer dat het niet lang wachten is op de eerste succesverhalen. Sparrow is zo’n succesverhaal.

We hebben eerder al over Sparrow bericht. Het is een fraai ontworpen e-mailclient met lichte trekjes van de Twitter applicatie. In een interview met Bussiness Insider doet hoofdontwikkelaar Dominique Leca zijn verhouding met de Mac App Store uit de doeken.

En die is behoorlijk goed. Dankzij Sparrow heeft hij al 350.000 dollar verdiend aan zijn verkopen in de Mac App Store. Je hoort hem dan ook niet klagen over de 30% waar Apple mee wegloopt. “We think the Mac App Store gives us a fair deal. It is required to get noticed, especially for an app like Sparrow; 98% of our sales come from there.”

Sparrow: simpel en clean

Het is niet alleen maar koek en ei bij de Mac App Store. Zo is het niet mogelijk om in het geval van een ernstige bug snel een update in de store te krijgen. Updates doen er gemiddeld 3 à 4 dagen over om in de Mac App Store te verschijnen. Gelukkig is Apple erg streng en komt het niet vaak voor dat er kritische bugs in apps zitten. “Developers have to ship something almost perfect. Without this, the Mac App Store would be crowded with junk apps.”

Lees het hele interview op Business Insider.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  pim939

  ik vind de standaard app van mac os x goed genoeg

 • Profielfoto
  brambrambram

  Sparrow is briljant. Ben user sinds een van de eerste beta’s en heb zelfs nog wat tips geleverd die er inmiddels ingebakken zitten. Ik gun de ontwikkelaar zijn succes volledig.

 • Profielfoto
  your Admin

  Op Snow Leopard was het inderdaad een enorme verbetering. Op Lion zie ik de meerwaarde er niet van in. Is het echt beter dan Mail 5?

 • Profielfoto
  MathiasB

  Apple Mail blijft echt het beste vind ik persoonlijk.
  Zeker de laatste versie in Lion…

 • Profielfoto
  iberno

  als ze Exchange nou eens toelieten in Sparrow, dat verzaakt Apple te iFiksen in Lion… Exchange werkt voor geen millimeter in Lion’s Mail en Apple laat het lekker afweten… handig als je zakelijk werkt in Exchange en circa 5 exchange mail accounts hebt… en dat Outlook van Office 2010 het dan ook niet meer wil doen in Lion… ook zo handig… eerste minpunten in jaren van Apple voor mij…. dus Sparrow, pak je kans!

 • Profielfoto
  Artell

  dat Outlook van Office 2010 het dan ook niet meer wil doen

  Je bedoelt denk ik Outlook 2011, die bij mij en mijn collega’s prima werkt onder OSX Lion, zowel op schoon geinstalleerde machines als op machines met een upgrade.

  Ik gebruikte Sparrow onder Snow Leopard maar ben nu weer terug naar Apple Mail voor mijn prive mail en gebruik Outlook voor mijn zakelijke mail op Exchange.

 • Profielfoto
  wimbers

  als ze Exchange nou eens toelieten in Sparrow, dat verzaakt Apple te iFiksen in Lion…

  Bij mij werkt exchange fantastisch in apple mail. voorwaarde is wel dat je een exchange 2010 server hebt om mee te verbinden.
  je kunt net als op iOS dezelfde instellingen gebruiken en alles synchroniseerd perfect, ook de calender doet dat, dus geen office meer nodig voor mij (alleen excel, numbers is te beperkt

 • Profielfoto
  orie

  Postbox is de mail app voor mij!