Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 31 augustus 2011

Sparrow: succesvol dankzij Mac App Store

De Mac App Store is alweer zo’n 8 maanden oud. Met het uitkomen van Lion is de winkel geïntegreerd in het OS en dat betekent grotere bekendheid. En dat betekent weer dat het niet lang wachten is op de eerste succesverhalen. Sparrow is zo’n succesverhaal.

We hebben eerder al over Sparrow bericht. Het is een fraai ontworpen e-mailclient met lichte trekjes van de Twitter applicatie. In een interview met Bussiness Insider doet hoofdontwikkelaar Dominique Leca zijn verhouding met de Mac App Store uit de doeken.

En die is behoorlijk goed. Dankzij Sparrow heeft hij al 350.000 dollar verdiend aan zijn verkopen in de Mac App Store. Je hoort hem dan ook niet klagen over de 30% waar Apple mee wegloopt. “We think the Mac App Store gives us a fair deal. It is required to get noticed, especially for an app like Sparrow; 98% of our sales come from there.”

Sparrow: simpel en clean

Het is niet alleen maar koek en ei bij de Mac App Store. Zo is het niet mogelijk om in het geval van een ernstige bug snel een update in de store te krijgen. Updates doen er gemiddeld 3 à 4 dagen over om in de Mac App Store te verschijnen. Gelukkig is Apple erg streng en komt het niet vaak voor dat er kritische bugs in apps zitten. “Developers have to ship something almost perfect. Without this, the Mac App Store would be crowded with junk apps.”

Lees het hele interview op Business Insider.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sparrow: succesvol dankzij Mac App Store
Sluiten