Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 10 augustus 2011
Leestijd: 2 minuten

Samsung Galaxy Tab 10.1: Apple says no

Apple en Samsung vechten elkaar al langer de tent uit, maar nu komen de kemphanen wel heel dichtbij. In Duitsland heeft de rechter in kortgeding geoordeeld dat de Samsung Galaxy Tab 10.1, met uitzondering van Nederland, niet in Europa verkocht mag worden zolang de patentinbreuk-strijd tussen beide partijen duurt.

Voor een verbod op alle Galaxy modellen, inclusief de Galaxy S in Nederland loopt vandaag een kortgeding voor de rechtbank van Den Haag. Dit omdat er kleine verschillen zijn in het concurrentierecht tussen Nederland en Duitsland.

Om het voor de rechter eenvoudig te houden betreft de aanklacht in kortgeding alleen de inbreuk op het in Europa geregistreerde op het ontwerp van de iPad. Voor software en hardware patenten zijn aparte procedures in voorbereiding.

Apple woordvoerder Kristin Huguet heeft naar aanleiding van de uitspraak van de rechter de volgende verklaring afgelegd:

It’s no coincidence that Samsung’s latest products look a lot like the iPhone and iPad, from the shape of the hardware to the user interface and even the packaging. This kind of blatant copying is wrong, and we need to protect Apple’s intellectual property when companies steal our ideas.

Samsung heeft inmiddels ook gereageerd:

Samsung is disappointed with the court’s decision and we intend to act immediately to defend our intellectual property rights through the ongoing legal proceedings in Germany and will continue to actively defend these rights throughout the world.

The request for injunction was filed with no notice to Samsung, and the order was issued without any hearing or presentation of evidence from Samsung.

We will take all necessary measures to ensure Samsung’s innovative mobile communications devices are available to customers in Europe and around the world.

This decision by the court in Germany in no way influences other legal proceedings filed with the courts in Europe and elsewhere.

Samsung heeft inmiddels de daad bij het woord gevoegd en heeft een bodemprocedure aangekondigd in Nederland. Deze dient op 17 augustus.

Eerder was door een rechtbank in Australië al voor eenzelfde reden een verkoopverbod ingesteld voor de Galaxy Tab 10.1. Een vergelijkbaar verbod is in voorbereiding in de Verenigde Staten. Samsung denkt voor Australië een omweg gevonden te hebben door een speciaal Australisch model uit te brengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung Galaxy Tab 10.1: Apple says no
Sluiten