Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 11 augustus 2011

Nintendo wordt in de richting van de iPhone gedwongen

De markt van mobiel entertainment verschuift. Vooral de games op iOS-apparaten nemen een behoorlijke vlucht, de meest verkochte apps zijn over het algemeen spellen. Ondertussen snoept Apple steeds meer aan het marktaandeel van Sony en Nintendo, die met hun PSP en 3DS leven van de klant die zijn games op weg wilt spelen.

De investeerders van Nintendo hebben deze tendens ook opgemerkt en zetten Nintendo onder druk om ook games uit te gaan brengen voor de iPhone, om zodoende een grotere markt aan te spreken en dus logischerwijs meer geld te verdienen, aldus Bloomberg. Hoewel de Wii voor Nintendo een doorslaand succes was, nemen de verkopen van de console af en ook de onlangs geïntroduceerde 3DS is niet het succes waar het Japanse bedrijf op gerekend had.

Financieel gaat het niet goed met Nintendo. De aandelen staan op het laagste punt sinds zes jaar en de tegenvallende verkopen van de 3DS hebben geleid tot een verlies in het laatste kwartaal van 328 miljoen dollar. De introductieprijs van de 3DS werd zeer recentelijk al verlaagd van €249,99 naar €169,99 om zodoende de verkoop te stimuleren. Vooralsnog ontkent Nintendo dat ze hun eigen games op hardware van derden uit willen brengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nintendo wordt in de richting van de iPhone gedwongen
Sluiten