Biografie Steve Jobs in Nederlands vertaald

Door: Koen van Tongeren - 21 reacties

Het was al even bekend dat op 21 november van dit jaar de langverwachte officiële biografie van Steve Jobs verschijnt. Walter Isaacson schreef het boek aan de hand van een reeks interviews met Steve. Nu is bekend gemaakt dat er ook een Nederlandse vertaling van het boek verschijnt.

In een persbericht komt uitgeverij Spectrum met het nieuws eerder dit jaar de rechten te hebben verworven voor een Nederlandse versie van Steve Jobs’ biografie. Wie de vertaling heeft gemaakt is niet bekend gemaakt. Het boek gaat € 25,- kosten en zal net als de Engelstalige versie vanaf 21 november 2011 in de boekwinkels liggen. Zowel de Engelstalige als de Nederlandstalige versie van het boek kunnen nu al online gereserveerd worden.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  dirkuijt

  leuk…
  Komt vast ook in ePub:)

 • Profielfoto
  spacefreek

  In de reacties hier nog veel meer informatie, zoals een pre-order: http://www.onemorething.nl/2011/08/ook-aftreden-in-biografie-jobs/

 • Profielfoto
  Meh1965

  Dat was al bekend:

  bram91 op 26 augustus 2011
  @MaxAlelsb en anderen:
  In Nederland is een pre-order te plaatsen via Bol.com:
  http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/steve-jobs/1001004011515528/index.html
  Het boek gaat hier 25 euro kosten en is volgens de site van Bol.com in het Nederlands verkrijgbaar! Ook meteen vanaf november 2011.

  Het schijnt trouwens dat Jobs overweegt af te treden……

 • Profielfoto
  Jojo890

  Het schijnt trouwens dat Jobs overweegt af te treden……

  Heb jij de afgelopen week in een grot gezeten ofzo?

 • Profielfoto
  Brammetjebammetje

  @Jojo890 let maar niet op Meh1965. Die stapt al maanden elke ochtend met ’t verkeerde been uit bed en wil dat dan graag delen met alle OMT’ers (m.a.w. sarcastische beroepschagrijn).:-)

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik hoop dat de Nederlandse vertaling qua lay out en cover wel het zelfde is als de Engelstalige versie. Ik lees toch liever in het Nederlands, leest toch wat makkelijker, ook al kan je nog zo goed Engels lezen.

 • Profielfoto
  Japsuh

  Of je kan ze net zo goed allebei niet lezen. Lijkt me niet echt boeiend dit…

 • Profielfoto
  Aidovive

  In de boekwinkels? Wat ouderwets zeg? Ik heb hem gepre-ordered in de Amerikaanse iTunes store. Zo’n biografie lees je natuurlijk in het originele engels op een iPad;-)

 • Profielfoto
  Pokerface

  Als ik hem lees, dan zeker gewoon in boekvorm en in het Nederlands. Een goede vertaling is prima te lezen. Franse boeken ga je toch ook niet in het Frans lezen? Ben nog in dubio of ik hem ga kopen. Eerst de recensies maar eens lezen.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Tuurlijk is het héél ouderwets om Steve gewoon in print te lezen, maar in dit geval wil ik het boek in m’n handen hebben en Steve in mijn boekenkast hebben staan – niet alleen maar virtueel.

 • Profielfoto
  UtregCity

  dank voor het attenderen! heb hem (het boek) meteen gereserveerd!:lol:

 • Profielfoto
  MacAanZee

  RAAR! iSteve natuurlijk veel betere titel, foto en cover-design veel slechter.

 • Profielfoto
  Jerry.w

  leuk… ben wel benieuwd hoe steve’s leven eruit gezien zal hebben…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Engelstalige boeken, zoals Steve’s biografie kan je véél beter bij de Engelse Amazon bestellen dan bij Bol.com. Dit is een stuk goedkoper.

  De prijs incl. BTW is € 20,32 bij Amazon (en € 28,99 bij Bol)
  Als je een bestelling plaatst boven £ 25 (Britse ponden) – dan moet je dus nog iets er bij bestellen om er boven te komen, dan kan je bij Amazon kiezen voor de Super Saver verzending – waardoor je bij Amazon helemaal geen verzendkosten betaald.

  Maar zelfs als je dit niet doet en dus wél verzendkosten betaald, is Amazon n og een stuk voordeliger.

  Inclusief verzendkosten kost Steve bij Amazon € 26,28
  En bij Bol.com € 30,94

  Dat scheelt dus nogal.

  Maak nooit de fout om bij de Amerikaanse Amazon te bestellen, dan rekenen ze veel meer verzendkosten. Je moet dus hebben Amazon.co.uk
  Soms is de Duitse Amazon – Amazon.de – voordeliger omdat minder verzendkosten worden gerekend. Het zou kunnen dat daar ook voor dit boek alleen al geen verzendkosten worden gerekend. Dat heb ik niet nagekeken.
  Het handige is ook dat als je eenmaa; een Amazon account hebt aangemaakt je automatisch bij de Engelse en de Duitse amazon kunt inloggen.
  Makkelijk dus.

 • Profielfoto
  lucschram

  Gelijk besteld!

 • Profielfoto
  Aidovive

  Ik heb iCon in hardcover. Ben erg benieuwd naar deze officiële biografie.

 • Profielfoto
  rdesign

  @MacAanZee Wow, 4 euro!:grin: Hoe zit het met de levertijd dan? Ik heb wel 4 euro meer over om het boek de volgende dag in huis te hebben…

 • Profielfoto
  Aidovive

  @rdesign Het kan nog sneller… ga even naar de gewone winkel. Dan heb je hem dezelfde dag nog, zonder verzendkosten.:razz:

 • Profielfoto
  Sosumi

  bij bol zijn de verzend kosten maar 1.95€ voor dat bedrag kan je meerder boeken bestellen of dvd etc en het maakt het niet uit of de levertijd van het ene boek langer duurt dan het ander boek je betaal maar 1 keer verzendkosten per bestelling dus wat je wilt bestellen kan je beter opsparen en in 1 keer alles bestellen, en wat je gereserveerd heb krijg je meestal op dezelfde dag in huis als dat het in winkel ligt, scheelt je weer reistijd en reiskosten:P en bij bol kan je ook kiezen om via acceptgiro te betalen

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Als je nog iets te bestellen hebt bij Amazon en dus helemaal geen verzendkosten hoeft te betalen, dan scheelt het alleen al voor dit boek dus € 10,62 in vergelijking met Bol.com Dat scheelt dus wel fors, een derde van de prijs. Levertijd bij Amazon kan vaak ook heel snel zijn. Soms ook in 1 of 2 dagen.
  Maar de échte boekhandel is wel zo gezellig. Het ruikt zo lekker naar boeken in de winkel, je krijgt je boek meteen mee. Je kunt ‘m ook nog als kadootje laten inpakken. En er staan vaak snoepjes op de toonbank. :sarcastic: