MacDropAny synchroniseert méér

Door: Lucas Raggers - 18 reacties

Dropbox kennen we allemaal. Het zorgt ervoor dat een zogenaamde ‘Dropboxmap’ automatisch geback-upt wordt naar het internet of, beter gezegd, de ‘cloud’. Installeer je Dropbox op 2 computers, dan wordt die map altijd tussen deze computers gesynchroniseerd. Ideaal!

Echter, de kans is natuurlijk levendig aanwezig dat je meer mappen en documenten hebt naast deze Dropboxmap. Mappen en documenten die je ook graag zou synchroniseren tussen werk- en thuiscomputer. Dat kan! Het vernuftige appje MacDropAny laat je iedere map op je Mac synchroniseren via Dropbox.

MacDropAny werkt kinderlijk eenvoudig. Zodra je het opent vraagt het welke map je graag zou willen synchroniseren via Dropbox. Kies een willekeurige map op je Mac. Vervolgens moet je aangeven waar binnen je Dropboxmap je deze zou willen plaatsen. Tot slot kun je een naam geven aan de map op Dropbox.

Stap 1: kies welke map je wilt synchroniseren
Stap 2: kies een locatie waar je de map binnen Dropbox wilt plaatsen
Stap 3: geef de map een naam

Moelijker is het niet. Op deze manier kun je al je belangrijk documenten en mappen backuppen op Dropbox zonder dat ze per sé binnen de officiële Dropboxmap hoeven te staan.

Ben je op zoek naar meer van dit soort tips en trucs? Bekijk onze OMT 101 hoek.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  nrg

  “ln -s”

 • Profielfoto
  nrg
 • Profielfoto
  remcovanravenswaaij

  “Liefdesbrieven” opslaan ‘in the cloud’. Dan ben je wel heel erg in de wolken!

 • Profielfoto
  Adriaan Mol
 • Profielfoto
  joostwijnglas

  Microsoft heeft met Windows Live Mesh een vergelijkbare oplossing (die werkt op de Mac!) en vijf GB gratis opslagruimte biedt.

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  Ik gebruik Dropbox sinds 2008 om foto’s met vrienden te delen en screenshots. Maar ik vertrouw géén enkele online cloudservice met mijn facturen ook al wil ik die toegankelijk hebben op al mijn devices. You never know…

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Google eens voor de gein op “dropbox onveilig” en je weet genoeg…

 • Profielfoto
  T-Pay

  Ik gebruik dropbox al jaren naar alle tevredenheid. Ideaal dezelfde mappen synchroniseren tussen iPhone, iPad, Mac’s, pc’s.

  Wil je een dropbox-account aanmaken, en wil je 250 MB gratis extra ruimte. Meld je dan aan via deze link. Jij krijgt gratis 250 MB extra, en je geeft mij er 250 MB bij. https://www.dropbox.com/referrals/NTE2NTk4NDk5

 • Profielfoto
  Yggdrasil

  @ T-Pay: Ik heb op mijn gratis DropBox account intussen 10,5 GB aan vrije ruimte door anderen uit te nodigen. Overigens, als je je aanmeld als Dropbox student krijg je 500 mb/nieuwe activatie.

 • Profielfoto
  Japsuh

  Beetje offtopic, maar wat een rare knoppen!? Ze zijn vierkant! Nogal lelijk!

 • Profielfoto
  el che vive

  @ Japsuh, meet Lion :sarcastic:

 • Profielfoto
  joostwijnglas

  @hendrik ijzerboot
  Dropbox heeft een waarde tussen de vijf en tien miljard dollar, dus echt “lek” kan het niet zijn…

 • Profielfoto
  Mac Daddy

  Maarrr. Dit gaat dus ten koste van je Dropbox ruimte? Wat misschien ook mooi zou zijn. Weet niet of dat technische mogelijk is. Dat je een map synchroniseert tussen 2 mac’s en dat ie niet in je werkelijke Dropbox komt te staan.

 • Profielfoto
  The JM

  Ik gebruik Dropbox sinds 2008 om foto\’s met vrienden te delen en screenshots. Maar ik vertrouw géén enkele online cloudservice met mijn facturen ook al wil ik die toegankelijk hebben op al mijn devices. You never know…

  Ik heb mijn facturen dus wel in Dropbox staan, maar lekker in een beveiligde schijfkopie! Lekker syncen, en niemand kan aan de bestanden:)

 • Profielfoto
  dirkuijt

  is er een vergelijkbare app voor windows?
  Kan ik eindelijk eens goed “mijn documenten” syncen tussen al mijn machines/dropbox/synology

 • Profielfoto
  Afroman

  Ik gebruik Dropbox sinds 2008 om foto\\\’s met vrienden te delen en screenshots. Maar ik vertrouw géén enkele online cloudservice met mijn facturen ook al wil ik die toegankelijk hebben op al mijn devices. You never know…

  Ik heb mijn facturen dus wel in Dropbox staan, maar lekker in een beveiligde schijfkopie! Lekker syncen, en niemand kan aan de bestanden:)

  Alles wat op de servers van dropbox staat gaat er nooit meer af en dropbox kan er onwijs makkelijk bij. Pwned.

 • Profielfoto
  JohnDillinger

  Als je echt veilig wilt zijn moet je volgens mij gewoon je internet abo opzeggen. Ik vraag me wel eens af hoe veilig we willen/moeten zijn. Het enige wat ik werkelijk van belang vind is dat mijn bestanden niet wegraken. Maar het kan mij eerlijk gezegd weinig bommen of iemand bij mijn bestanden kan. Het is maar materie. Ik heb niks wat dusdanig gevoelig is dat iemand mij of anderen met die data kan beschadigen, voor de rest zal het me worst wezen… Ik snap best dat dat niet voor iedereen gelijk is hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar volgens mij is niks wat aan een netwerk hangt ooit echt veilig. Dus dingen die echt enorm gevoelig zijn moet je misschien überhaupt niet op een computer met internettoegang maken.

 • Profielfoto
  rombout

  Vraagje, ben al tijdje opzoek naar dit. Weet iemand een applescript welke dus een lokale folder sync met een map in je dropbox. Ik heb geen zin om telkens de app te openen en deze actie uit tevoeren. Heb er al een aantal geprobeerd maar krijg ze niet goe aan de praat. Ben geen applescript wizard jammer genoeg

  Hulp zou top zijn!