Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 18 augustus 2011

Logitech webcam gaat all the way in HD

De nieuwste generatie iMac en MacBook Pro hebben al een 720p HD webcam aan boord om mee te videochatten, of foto’s en filmpjes mee te maken. Maar wie een oudere Mac heeft of alleen genoegen neemt met Full HD 1080p heeft wat anders nodig, misschien wel Logitech’s nieuwe Full HD webcam. OMT wierp er zijn kritisch oog op om er achter te komen of het ding beter is dan de naam die ervoor bedacht is: de HD Pro C910.

Op papier ziet de Logitech HD Pro C910 er niet slecht uit. Foto’s maken kan op 10 megapixels, videobellen gaat in 720p en filmpjes maken kan in Full HD. De webcam heeft een Carl Zeiss-lens met autofocus en twee microfoons voor stereogeluid. Het design van de camera is best aardig, zeker in vergelijking met zijn voorganger. De vraag is alleen, werkt het en wat heb je er aan?

Werkt het?
De kwaliteit van de camera is goed, erg goed. Wie een Full HD-filmpje opneemt krijgt haarscherp beeld mede dankzij de autofocus die snel reageert en goed in staat is gezichten scherp te houden. De kleuren zijn helder maar blijven realistisch en de microfoons doen goed hun werk tijdens video- of audiogesprekken, al lijkt stereo een tikje overdreven voor een webcam.

 

Skype video-gesprek met Logitech HD Pro C910 en Quickcam Vision Pro.

Wel valt op dat de beeldhoek van de C910 kleiner is dan die van de meeste webcams, inclusief zijn voorganger. In andere woorden, je krijgt minder in beeld. Ook lijkt Logitech vergeten te zijn dat er nog mensen zijn met een ‘ouderwetse’ beeldschermen want het multifunctionele bevestigingspootje dat op elk display zou moeten passen, haakt maar half achter een Apple CInema Display van de vorige generatie.

Wat heb je er aan?
Skype heeft recent een update uitgebracht waarmee videochats in HD gevoerd kunnen worden. Dat klinkt mooi en zo ziet het er ook uit, maar daar heb je de C910 niet voor nodig als je een nieuwe generatie iMac of MacBook Pro hebt. In dat geval kan je nu al in HD chatten met de ingebouwde FaceTime HD camera. Het enige voordeel van een losse webcam is dat je eenvoudiger iets anders dan jezelf kan laten zien, zonder je Mac te hoeven draaien.Voor de meesten zullen dit echter niet genoeg redenen zijn om een c910 op hun verlanglijstje te zetten.

Nee, het nut van een HD-webcam moet elders gezocht worden, bijvoorbeeld voor het maken van video’s met je Mac. Populaire programma’s om stop-motionvideo’s, video-tutorials of multicam-videoproducties te maken herkennen de c910 moeiteloos als een Full HD camera. Daarmee is het een ideale camera voor audiovisuele creatievelingen die krap bij kas zitten maar wel Full-HD producties willen maken.

De Logitech HD Pro C910 is te koop in de online Apple Store voor € 99,95, maar wie even zoekt kan ‘m ook voor minder dan dat vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Logitech webcam gaat all the way in HD
Sluiten