Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 29 augustus 2011
Leestijd: 1 minuut

Krijgt iPhone 5 wel een groter scherm?

Het wordt onrustig in het geruchtencircuit rond de iPhone 5. Nu het wachten op de volgende generatie maar voort blijft duren beginnen geruchten elkaar tegen te spreken. Zo wordt er nu getwijfeld aan één van de meer opvallende verschijningsvormen die aan de iPhone 5 werd toegedicht: het grotere 4 inch beeldscherm.

De Chinese website DigiTimes beweert dat het scherm van de volgende iPhone in diagonaal maximaal een halve centimeter groter wordt: 3,7 in plaats van de huidige 3,5 inch. Het zou zelfs kunnen dat de huidige grootte gehandhaafd blijft. Het frame van het scherm zou echter wel veel dunner worden waardoor de rand eromheen kleiner wordt en de iPhone een stuk dunner zal zijn. Ook de achterkant van de iPhone 5 zou anders worden: metaal in plaats van glas.

DigiTimes baseert zich zoals gewoonlijk op bronnen binnen de fabrieken waar de iPhone 5 nu al in grote hoeveelheden gemaakt zou worden. Het bericht valt echter moeilijk te rijmen met een andere reeks bronnen uit de zelfde hoek: Chinese hoesjesmakers. Uit opgedoken tekeningen blijkt dat zij rekening houden met een groter scherm voor de iPhone.

Hoe het ook zij, over één ding lijkt iedereen het eens te zijn. Opgedoken filmpjes als deze en deze zitten er in ieder geval naast, maar ach, het staat een mens (dus ook een fanboy) altijd vrij te dromen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Krijgt iPhone 5 wel een groter scherm?
Sluiten