Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 16 augustus 2011

KPN komt met live-televisie voor iPad

Vanmiddag  werd er een bijzonder pakketje van KPN bezorgd op de OMT redactie. Een aller-schatigst kartonnen bouwpakket waarmee je van je iPad een ouderwetse tv kan maken werd begeleid door een brief waarin ‘s Lands grootste aanbieder van bedrade en mobiele telecommunicatie grootse plannen aankondigt: TV kijken op je iPad!

Wat KPN’s plannen precies zijn is niet helder. In de brief staat dat de 20 meest populaire programma’s live bekeken kunnen worden. ‘Het nieuwerwetse tv-kijken’, zoals KPN zijn Interactieve TV Online-dienst noemt kan dus wat anders worden dan live zappen tussen verschillende kanalen. In plaats daarvan kan gedacht worden aan Uitzendinggemist met een live-element. Het enige plaatje van de dienst in de brief laat in ieder geval icoontjes zien van Nederland 1,2,3, RTL 4 en RTL XL.

In de brief wordt gesproken over tv kijken ‘waar je maar wil’, maar als voorbeelden worden het bad, het toilet en je hangmat genoemd, allemaal plekken in en om huis dus. Dat doet vermoeden dat de dienst met WiFi zal werken, niet via 3G. En wat moet dat nieuwerwetse tv kijken wel niet kosten? Vragen genoeg dus. Op 23 augustus weten we meer. Dan wordt de Nederlandse blog-pers bijgepraat. We houden je op de hoogte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
KPN komt met live-televisie voor iPad
Sluiten