Michiel de Vries
Michiel de Vries Nieuws 30 augustus 2011
Leestijd: 1 minuut

iTunes Match: downloaden én streamen

Deze herfst markeert de komst van iCloud: de clouddienst van Apple waar gebruikers gebruik van kunnen maken om hun media in op te slaan en te syncen met al hun iOS-apparaten. Eén van de facetten van iCloud is een nieuwe muziekdienst, gerelateerd aan iTunes: iTunes Match.

Tegen betaling van $25 per jaar kunnen gebruikers hun complete muziekbibliotheek, inclusief nummers die niet in iTunes gekocht zijn kopiëren naar de cloud, met een maximum van 25.000 nummers. Het was al bekend dat muziek via iTunes match gedownload kon worden, maar het is nu ook duidelijk geworden dat je eveneens je muziek kunt streamen via iTunes Match.

Het werkt als volgt: alle muziek in je iTunes-bibliotheek wordt gekopieerd naar iCloud. Bestaan de nummers al in iTunes, dan wordt er een kopie gemaakt van de master file in iTunes, met een kwaliteit van 256 kbps AAC. Is de muziek onbekend bij Apple, dan wordt het muziekbestand direct gekopieerd naar iCloud. Op dat moment kun je vanaf je Mac of iOS-apparaat direct bij je muziek. Deze kun je vervolgens streamen of naar je apparaat downloaden. Wanneer iTunes Match beschikbaar zal zijn in Nederland en wat de kosten zullen zijn, is tot op heden niet bekend.

De site Insanely Great Mac heeft inmiddels twee video’s online gezet die duidelijk maken hoe de dienst werkt op respectievelijk de Mac en iOS.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iTunes Match: downloaden én streamen
Sluiten