Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 26 augustus 2011

Hé Lion, werkt Time Machine ook onderweg?

Een back-up is dé lifesaver voor mensen die nogal eens onbedoeld bestanden weggooien. Dankzij een vlucht in het sterrenstelsel dat Time Machine heet, kun je je verloren gewaande bestanden weer tevoorschijn toveren. Maar wat nu als je niet continu verbonden bent met een harde schijf?

Geen nood! Dankzij Lion worden er ook back-ups gemaakt als je niet verbonden bent met een harddisk. Lion slaat deze back-ups ieder uur lokaal op als je Time Machine aan hebt staan. Zodra je weer verbonden bent met je harde schijf, wordt het geheel weer gesynchroniseerd.

Deze lokale back-ups worden door Apple ‘Local Snapshots’ genoemd. Je kunt ze op op dezelfde manier benaderen als een gewone Time Machine back-up. Kost dit niet een hoop ruimte, hoor ik een ieder denken? Inderdaad. Local Snapshots kunnen veel ruimte in beslag nemen. Hoeveel precies kun je terugvinden in de app ‘System Information’ (Utilities map).

Een lokale backup kan veel ruimte in beslag nemen

Op Appletips vonden we een truc om deze Local Snapshot functie uit te schakelen. Dit voorkomt dat er backups gemaakt worden en dat je harde schijf volloopt zonder dat je er erger in hebt. Voer de volgende toverspreuken in in de app Terminal:

Local Snapshots uitzetten:
sudo tmutil disablelocal
Local Snapshots aanzetten:
sudo tmutil enablelocal

Ben je op zoek naar meer van dit soort tips en trucs? Bekijk onze OMT 101 hoek.

Reageer op artikel:
Hé Lion, werkt Time Machine ook onderweg?
Sluiten