Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 14 augustus 2011

Een MacBook Pro met 3G? Dat is zóóó 2007

In 2008 gebruikte Steve Jobs in een interview met USAToday nog het argument van de carrier lock-in om te verklaren waarom er geen 3G was ingebouwd in de toen net gelanceerde MacBook Air. Een jaar eerder had Apple echter al een MacBook Pro met 3G en een uitschuifbare antenne in het testlaboratorium.

Dit weten we doordat dit prototype is opgedoken op eBay. De bieding loopt nog 4 dagen en de teller is inmiddels de $1.600,- gepasseerd. Bijzonder aan de MacBook is de uitschuifbare antenne aan de rand van het scherm en de sim-tray die zichtbaar wordt wanneer je de accu en het geheugendekseltje verwijdert. Verder heeft de laptop een roodgekleurd moederbord.

De laptop was destijds top-spec en kan ook nu nog heel aardig mee: Intel Core 2 Duo 2,4GHz, 2GB RAM en 320GB harde schijf. Het OS herkent de 3G kaart, maar denk niet dat dit betekent dat je overal online bent. De huidige eigenaar heeft 3G nog nooit aan de praat gekregen en de vorige eigenaar (een softwareontwikkelaar van Apple) heeft het ook nooit zien werken.

Dan is $1.600,- ineens best veel geld voor een 4 jaar oude laptop…

Reageer op artikel:
Een MacBook Pro met 3G? Dat is zóóó 2007
Sluiten