Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 18 augustus 2011

HP dumpt TouchPad

Het zit weer eens niet mee. Het door HP opgekochte Palm wordt alwéér gedumpt. Slechts 16 maanden na de overname en nog geen 7 weken na de introductie van iPad concurrent TouchPad heeft HP bekendgemaakt te stoppen met de webOS apparaten.

Eerder vandaag werd al bekend dat de verkopen van de TouchPad tegenvielen. Er waren bijvoorbeeld maar liefst 270.000 TouchPads geleverd aan de Amerikaanse keten BestBuy. Eenmaal in de schappen werden er slechts 25,000 verkocht aan klanten. Nu komt daar abrupt een einde voor de webOS apparaten op een moment dat HP zelf het tij probeert te keren door zich op software te focussen.

Uit het persbericht van HP:

HP reported that it plans to announce that it will discontinue operations for webOS devices, specifically the TouchPad and webOS phones. HP will continue to explore options to optimize the value of webOS software going forward.

De HP TouchPad is een creatie van Jon Rubinstein, de man die eerder bij Apple aan de wieg stond van de iPod. Met het compleet nieuwe webOS probeerde Palm de aansluiting te vinden bij iOS en Android. Het geld raakte echter op en een overname door HP werd noodzakelijk voor de nodige cashflow en doorontwikkeling.

WebOS zag het levenslicht in de Palm Pre als concurrent voor de iPhone. Begin juli van dit jaar was daar de tegenhanger van de iPad met de TouchPad. De TouchPad kreeg goede kritieken. WebOS wist te gloreren op gebieden waar iOS en Android steken lieten vallen. Zo had webOS een goede implementatie van notificaties, was multitasking met zogenaamde kaarten een succes, kon de TouchPad opgeladen worden via inductie en was er een intense samenwerking tussen Pre en Touchpad.

Maar helaas, het mocht uiteindelijk toch niet zo zijn…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
HP dumpt TouchPad
Sluiten