Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 17 augustus 2011
Leestijd: 1 minuut

AutoCAD voor $ 900 in de App Store

Nadat het technisch tekenpakket AutoCAD oktober vorig jaar na een afwezigheid van 18 jaar weer terugkeerde op de Mac maakt het nu z’n debuut in de Mac App Store. In de Amerikaanse variant van deze online winkel kun je sinds kort voor de lieve som van $ 899,99 AutoCAD LT 2012 kopen.

AutoCAD LT 2012 is het kleine 2D broertje van het echte AutoCAD-pakket. Die laatste is ook geüpgraded naar versie 2012, maar is niet online verkrijgbaar. Dit komt omdat Apple geen apps toestaat die meer kosten dan $999,99. Online aankopen van AutoCAD LT 2012 levert overigens wel financieel voordeel op, want wanneer je het pakket in fysieke vorm koopt, mag je $ 300,- meer achterlaten bij de kassa.

Autodesk is de eerste niet-Apple ontwikkelaar die z’n professionele software in de Mac App Store zet. VP voor Platform Solutions Amar Hanspal van Autodesk maakt zich geen zorgen over de 30% die ze nu moeten afstaan aan Apple. Het fysieke retailkanaal kost immers ook geld en de Mac App Store heeft een enorm bereik.

Het is nog niet bekend wanneer AutoCAD ook in de Nederlandse Mac App Store te vinden zal zijn.

Meer informatie over de vernieuwingen en mogelijkheden van AutoCAD LT 2012 vind je op de website van Autodesk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
AutoCAD voor $ 900 in de App Store
Sluiten