Apple wil MacBook Pro 3G-prototype terug

Door: Yoeri - 6 reacties

Een aantal weken geleden werd een MacBook Pro uit 2007 met 3G aan boord opeens wereldnieuws nadat hij was opgedoken op eBay. Het verhaal achter het prototype is nu bekend en raad eens? Apple wil hem liever vandaag dan morgen terug.

Carl Frega kocht het prototype op Craigslist van een ex-Apple-medewerker. De MacBook had een 3G-antenne en simkaart-slot aan boord maar de medewerker had deze nog nooit werkend gezien en de rest van de computer werkte ook niet meer. Frega ging de computer repareren en verkocht deze weer op Craigslist.

De nieuwe eigenaar ging met de MacBook Pro naar een Apple Store om de laptop op wat ‘algemene zaken’ te laten nakijken en repareren. De Genius-medewerker wilde het niet innemen omdat ze dachten dat deze persoon de antenne er zelf aan geknutseld had en dus verviel de garantie. Daarnaast waren de componenten in de laptop niet zoals Apple ze verkoopt.

Opened machine to observe that nearly every internal part was 3rd party; main logic board, optical drive, display, hard drive, top case, and others. Machine number (W8707003Y53) is also not recognized as a valid number.

Proposed Resolution: Denied services; machine has been modified by unauthorized providers beyond repair

Daarom wou de koper zijn geld terug. Na een rechtszaak moest Frega de laptop terugnemen en een schadevergoeding geven van $740 dollar. Hij bedacht zich om het prototype nu op eBay te zetten. Nadat biedingen van $70.000 dollar werden geplaatst kwam Apple in beeld: ze wilden de advertentie verwijderd en het prototype terug.

Bron: Cult of Mac

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  selcuk

  Dit experiment had nooit buiten de muren gemogen. Nu wordt deze prototype / beta laptop gezien als een eindproduct terwijl het duidelijk niet het geval is.

  Apple kan geen garantie geven over producten die niet als eindproduct geproduceerd zijn. Wel hoop ik dat er een 3G kaartje in de laptop gaat zonder externe antenne.

  Selcuk

 • Profielfoto
  maconly

  dan kopen ze dat ding toch gewoon terug geld zat bij Apple.

 • Profielfoto
  spacefreek

  Laat ze maar lekker meedoen met de biedingen inderdaad:grin:

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Haha, pracht verhaal.:grin:

 • Profielfoto
  knekkie

  dan kopen ze dat ding toch gewoon terug geld zat bij Apple.

  voor 70000 dollar? die zijn gek zeker:P

 • Profielfoto
  bonoman

  Terug kopen voor de juiste prijs, moet kunnen voor het rijkste bedrijf in de VS :thumbsup: