Yoeri
Yoeri Nieuws 31 augustus 2011
Leestijd: 1 minuut

Apple wil MacBook Pro 3G-prototype terug

Een aantal weken geleden werd een MacBook Pro uit 2007 met 3G aan boord opeens wereldnieuws nadat hij was opgedoken op eBay. Het verhaal achter het prototype is nu bekend en raad eens? Apple wil hem liever vandaag dan morgen terug.

Carl Frega kocht het prototype op Craigslist van een ex-Apple-medewerker. De MacBook had een 3G-antenne en simkaart-slot aan boord maar de medewerker had deze nog nooit werkend gezien en de rest van de computer werkte ook niet meer. Frega ging de computer repareren en verkocht deze weer op Craigslist.

De nieuwe eigenaar ging met de MacBook Pro naar een Apple Store om de laptop op wat ‘algemene zaken’ te laten nakijken en repareren. De Genius-medewerker wilde het niet innemen omdat ze dachten dat deze persoon de antenne er zelf aan geknutseld had en dus verviel de garantie. Daarnaast waren de componenten in de laptop niet zoals Apple ze verkoopt.

Opened machine to observe that nearly every internal part was 3rd party; main logic board, optical drive, display, hard drive, top case, and others. Machine number (W8707003Y53) is also not recognized as a valid number.

Proposed Resolution: Denied services; machine has been modified by unauthorized providers beyond repair

Daarom wou de koper zijn geld terug. Na een rechtszaak moest Frega de laptop terugnemen en een schadevergoeding geven van $740 dollar. Hij bedacht zich om het prototype nu op eBay te zetten. Nadat biedingen van $70.000 dollar werden geplaatst kwam Apple in beeld: ze wilden de advertentie verwijderd en het prototype terug.

Bron: Cult of Mac

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple wil MacBook Pro 3G-prototype terug
Sluiten