Guido
Guido Nieuws 13 augustus 2011
Leestijd: 1 minuut

Apple toont schetsen nieuw hoofdkwartier

Tijdens de in juni gehouden WWDC kondigde Steve Jobs plannen aan voor de bouw van de nieuwe Apple Campus 2. Apple heeft nu gedetailleerde tekeningen gepubliceerd van het futuristisch ogende pand, dat de koosnaam ‘The Mothership’ draagt. De tekeningen bevestigen ons eerdere vermoeden dat het hier om een creatie van architect Lord Norman Foster gaat.

De 21e eeuwse campus waarvan de cirkel een vloeroppervlak heeft van 261.000 m2 wordt gebouwd op een stuk grond van 40 hectare en moet ruimte bieden aan circa 13.000 werknemers. Daarnaast bevat het ondergrondse en bovengrondse parkeergarages voor meer dan 10.000 auto’s, een fitnesscentrum van 2.300 m2, een café, een auditorium voor 1.000 mensen en een kantine waar tegelijkertijd 3.000 personen kunnen genieten van een welverdiende lunch. Aangrenzend bouwt Apple ook een aantal gebouwen voor researchdoeleinden. Deze gebouwen zijn samen ruim 29.000 m2 groot. Apple wil de campus in 2015 in gebruik nemen.

Bekijk het projectoverzicht…

Meer 3D renderings…


De groene omgeving reflecteert Apple’s waarden van innovatie, gemak en schoonheid


Apple Campus 2’s ondergrondse parkeergarage

Bekijk alle plattegronden…

Bekijk de situatie en het landschapsontwerp…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple toont schetsen nieuw hoofdkwartier
Sluiten